Sümerpark'ta Okuma Yazma Bilmeyenlere Kürtçe Kursu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bağlı Meslek Edindirme Merkezi, kentte okuma ve yazma bilmeyen yurttaşlara yönelik Kürtçe kursu açıyor.

Sümerpark'ta Okuma Yazma Bilmeyenlere Kürtçe Kursu
 

Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda faaliyet yürüten ve açtığı kurslarla kentte vasıflı eleman yetiştirmeyi amaçlayan Meslek Edindirme Merkezi, birçok alan için açtığı kurslara ek olarak okuma ve yazma bilmeyenlere yönelik Kürtçe eğitim kursu açıyor.

3 AY SÜRECEK

Okuma ve yazma bilmeyenler için düzenlenecek olan Kürtçe kurs, 2015 Ocak ayının ilk haftasında açılacak. Yapılacak kayıtlara göre oluşturulacak sınıflardaki Kürtçe eğitimleri Amed Kurdî-Der eğitmenleri tarafından verilecek. Yaklaşık 3 ay sürecek olan eğitim dönemi sonunda Kürtçe eğitim kursunu başarıyla tamamlayanlara Amed Kurdî-Der tarafından başarı sertifikası verilecek.

KADINLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

Meslek Edindirme Merkezi'nin her yıl Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda açtığı Kürtçe Dil Kurs'larına kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. Bu yıl açılan başlangıç ve 1. kademe dil kurslarından 31'i kadın toplam 52 öğrenci faydalanıyor.

36 EĞİTİMCİ KATILDI

İki sınıf olarak açılan ve eğitmenliklerini Diyarbakır Kurdî-Der öğretmenlerinin yaptığı Kürtçe Dil Kursu'nda ise başlangıç aşamasında 17'si kadın toplam 36 öğrenci eğitim görürken 1. kademede 14'ü kadın toplam 16 kursiyer dil eğitimi alıyor.

KÜRTÇE'NİN TEMEL ÖĞELERİ ÖĞRETİLİYOR

Dil kursu hafta sonları Cumartesi ve Pazar günleri olmak üzere haftada 4 saat şeklinde veriliyor. 15 Kasım 2014'de başlayan Kürtçe Dil Kursu 2015 Şubat ayının başında sona erecek. Başlangıç kademesindeki öğrencilere zamirler, zaman dilimleri, sayılar, kendini tanıtma, renkler, aileyi tanıtma, mevsimler, Kürtçe alfabe, yer, yön, vücut organları vb gibi dilin temel öğeleri öğretiliyor. Ayrıca başlangıç kademesinde eğitim gören kursiyerler, kaynak olarak Amed Kurdî-Der'in yayını olan Pîrtûka Detpêkê'den yararlanıyor.

ATASÖZLERİ VE BİLMECELER ÖĞRETİLİYOR

1.Kademe'de eğitim gören öğrenciler ise Kürtçe Dil Bilgisi kuralları dahilinde, dilin gramer yapısı, ekler ve sözlü edebiyatta bulunan atasözleri, deyimler ve bilmeceleri öğreniyor. Bu gruptaki kursiyerler de kaynak yayın olarak İstanbul Kürt Ensititüsü'nün Kürt Dili üzerine çıkardığı Hînker adlı dergiden faydalanıyor.

Öte yandan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Meslek Edindirme Merkezi açtığı Kürtçe Dil Kurs'larını başarıyla tamamlayan öğrencilere Amed Kurdî-Der tarafından sertifika veriliyor.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2014, 16:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER