Ak Partili İçten’den 1 Eylül Açıklaması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, 1 Eylül Dünya Barış Günü ile ilgili açıklamalarda bulundu.Dünyanın değişik coğrafyalarında haksızlıkların artarak devam ettiğini ve insanların barıştan, birlik,...

Ak Partili İçten’den 1 Eylül Açıklaması
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, 1 Eylül Dünya Barış Günü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Dünyanın değişik coğrafyalarında haksızlıkların artarak devam ettiğini ve insanların barıştan, birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhundan uzaklaştığını dile getiren İçten, Suriye’de, Mısır’da Arakan’da ve birçok farklı yerlerinde barış ve adaletin tesisi için artık herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. İçten, “Biz AK Parti olarak her zaman, 'Önce insan, önce diyalog ve barış' diyoruz. Yazılı tarihe baktığınızda insanlık var olalı beri binlerce yıllık tarihimizde toplam 236 yıl barış içinde geçmiş. Son 100 yılda iki büyük dünya savaşı olmuş ve yüz milyonlarca insan hayatını kaybetmiş, milyonlarca insan ise sakat kalmıştır. Sayısız yuva yıkılmış ve insanlar naçar hale düşmüşlerdir. Her savaş beraberinde mutlaka acı, gözyaşı ve ölümü getirmiştir. Oysa başta özgürlük savaşçısı Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve bizim inancımız ve hasletimiz, barış içerisinde, kardeşçe duygular içinde yaşanması insanlığı ve dünyamızı daha yaşanılabilir bir yer haline getireceğidir” dedi. Kimseyi ötekileştirmeden, dinine, diline, ırkına ve mezhebine göre ayırmadan her canın kendileri için önemli olduğunu kaydeden İçten, mazlumun yanında, zalimin ve haksızlığın, savaşın karşısında olduklarını dile getirdi. İçten, "Sevgi, dayanışma ve hoşgörü medeniyetine sahip bir millet olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesi doğrultusunda bu kimliğimizi korumaya ve bunun gereğini yapmaya kararlılıkla devam ediyoruz ve edeceğiz. Bugünlerde demokrasi paketi ve çözüm süreci ile ilgili milletimizle birlikte attığımız adımlar bu kararlılığımızın en güzel ifadesidir. Bu çabaların başarıya ulaşması ve herkes için müreffeh bir gelecek temennisiyle Dünya Barış Günü’nü kutluyor, bütün vatandaşlarımı sevgiyle selamlıyorum" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2013, 01:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER