Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Altaç’tan 1 Eylül Mesajı

Adalet ve Kalkınma Partisi) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, bugünlerde birlik, beraberlik ve kardeşliğe her zamankinden daha çok ihtiyacın olduğunu belirtti.1 Eylül Dünya...

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Altaç’tan 1 Eylül Mesajı
Adalet ve Kalkınma Partisi) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, bugünlerde birlik, beraberlik ve kardeşliğe her zamankinden daha çok ihtiyacın olduğunu belirtti.

1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımlayan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Suriye, Mısır ve tüm dünyanın hak ettiği barış, huzur ve sükunete kavuşması için küresel anlamda bir girişimin olması gerektiğine vurgu yaptı. Küresel anlamda acı hadiselerin ve şiddet olayların yaşandığı, devlet yöneticilerinin kendi vatandaşına anti-demokratik ve insanlık dışı uygulamaları neticesinde her gün onlarca insanın yaşamını yitirdiği ve zulüm gördüğü dönemde, birlik, beraberlik ve kardeşliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu belirten Altaç, mesajında, "Bugün Ortadoğu'da yaşanan acı hadiseleri büyük bir üzüntüyle takip ediyoruz. Ortadoğu'da yaşanan süreç, dünya barışının tesisi noktasında büyük bir risk teşkil etmektedir. Bir an önce gerçek adaletin sağlanması, bölgede devam eden düşük yoğunluktaki savaşın son bulması için herkesin üzerine düşeni yapması gerekir. Birleşmiş Milletler başta olmak üzere, uluslararası kuruluşların üstlendikleri misyon gereği artık ciddi anlamda girişimde bulunarak küresel anlamda barışa katkı sunmalıdır. Suriye ve Mısırın hak ettiği barış, huzur ve sükunete kavuşması için küresel anlamda bir girişimin olması gerekir. Türkiye'nin göstermiş olduğu hassasiyeti diğer bölge ülkeleri başta olmak üzere tüm dünya ülkelerinin göstermesi gerektiğine inanıyorum çünkü Ortadoğu'da barış sağlanamaması tüm dünyada sağlanamaması demektir" ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2013, 18:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER