Bağlar Eğitim Destekevi’nden 'kürtçe' Kurs

Diyarbakır merkez Bağlar Belediyesi Eğitim Destekevi’nde yeni sezonda Kürtçe eğitim kursları başladı. Kürtçe kursuna bu yıl 700 öğrenci eğitim için başvuruda bulundu.Bağlar Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Bağlar Eğitim Destekevi,...

Bağlar Eğitim Destekevi’nden 'kürtçe' Kurs
Diyarbakır merkez Bağlar Belediyesi Eğitim Destekevi’nde yeni sezonda Kürtçe eğitim kursları başladı. Kürtçe kursuna bu yıl 700 öğrenci eğitim için başvuruda bulundu.

Bağlar Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Bağlar Eğitim Destekevi, yeni sezon eğitim ve öğretim kursları başladı. Her yıl yüzlerce kişiye başta Kürtçe olmak üzere bilgisayar, resim, fotoğraf, toplumsal cinsiyet gibi konularda dersler veren Eğitim Destekevi, bu yıl Kürtçe eğitimi kursu da verecek. Öğrencilerin okullarında daha başarılı olabilmeleri için Türkçe, matematik, coğrafya konulu derslerde veren Bağlar Eğitim Destekevi’ne, bu yıl 4. ve 8. sınıf öğrencilerinden oluşan 700 kişi başvurdu. Eğitim Destekevi 9-14 yaş arası öğrencileri kabul ederken, atölyelerin tümünde Kürtçe ders talebinin olması dikkat çekti.

"5 BİN KİŞİYE SERTİFİKA VERDİK"

Bağlarlı çocuklara 8 yıldır eğitim sunduklarını söyleyen Bağlar Eğitim Destekevi Koordinatörü Musa Erbay, her yıl 650-700 öğrenciye eğitim verdiklerini söyledi. Bugüne kadar yaklaşık 5 bine yakın öğrenciye Kürtçe eğitim ve sertifika verdiklerini belirten Erbay, "Bu yıl 4. sınıftan 8. sınıfa kadar 700 kişi başvurdu. Çocuklara toplumsal cinsiyet tarihini, folklor, resim, bilgisayar derslerini kendi ana dillerinde öğretiyoruz. Okullarda öğretilen diğer dersleri de burada etüt şeklinde veriyoruz" dedi.

Bağlar Eğitim Destekevi çatısı altında iki yıldır eğitim aldığını dile getiren Bedran Öncü (11), kursta bütün dersleri kendi ana dillerinde aldıklarını ifade ederek, "Böylelikle okullarda da daha başarılı oluyoruz. Bu çok güzel bir şey" diye konuştu. Bağlar Yunus Emre İlköğretim Okulu’nda okuyan Öncü, okullarda sadece Türkçe konuştuklarını belirterek, "Kürtçe dilinin her yerde konuşulmasını istiyorum. Okulda da Kürtçe konuşmak, ders almak istiyoruz. Buraya gelmeden önce de Kürtçe konuşuyordum, buraya geldikten sonra Kürtçemi daha da zenginleştirdim” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2013, 23:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
rıza topçu
rıza topçu - 11 yıl Önce

helal olsun be. ülke nerelerden nerelere geldi.. emeği geçenlere sonsuz teşekkürler

SIRADAKİ HABER