Bağlar’a Spor Parkı

Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi, Ali Pınar Mahallesi’nde bulunan yaklaşık 32 bin metrekarelik alanda peyzaj ve spor alanı yapacak.Bağlar Belediyesi, ilçeyi daha sağlıklı ve yaşanabilir bir ilçe haline getirmek amacıyla yol ve yapım...

Bağlar’a Spor Parkı
Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi, Ali Pınar Mahallesi’nde bulunan yaklaşık 32 bin metrekarelik alanda peyzaj ve spor alanı yapacak.

Bağlar Belediyesi, ilçeyi daha sağlıklı ve yaşanabilir bir ilçe haline getirmek amacıyla yol ve yapım çalışmalarının yanında çevre yatırımlarına da büyük önem vermeye devam ediyor. Bağlar Belediyesi tarafından ihalesi bitirilen ve yapım aşamasına geçilen belediyenin en eski mahallelerinden biri olan Ali Pınar Mahallesi’nde peyzaj alanı projesinin içinde futbol sahası, basketbol sahası, çocuk oyun alanları da yer alacak. Yaptığı çalışmalarıyla yeşil alan miktarını sürekli arttıran Bağlar Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü, Ali Pınar Caddesi’nin yanında bulunan yaklaşık 32 bin metrekarelik alanda 25 bin metrekaresinin içinde 200’e yakın ağaç olmak üzere yeşil alan olacak. Konuyla ilgili konuşan Proje Tasarımcısı ve Bağlar Belediyesi Peyzaj Mimarı Ferit Tutşi, Ali Pınar Mahallesi için önemli bir proje olduğunu belirtti. Tutşi, “Yapacağımız spor ve peyzaj alanı projesinin içinde futbol sahası, basketbol sahası, çocuk oyun alanları, bisiklet yolu, koşu yolu ve 25 bin metrekarelik net bir yeşil alan olacak” dedi. Tutşi, bu hafta içinde başlayan yapım çalışmalarının dört ay içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2013, 15:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER