Ergin: Koğuşların Birinin İçerisinden Bir Tünel Kazılmış

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Bingöl'de cezaevinden firar eden 18 PKK'lı ile ilgili olarak, "Koğuşlardan birinin içerisinden bir tünel kazılmış" dedi.

Ergin: Koğuşların Birinin İçerisinden Bir Tünel Kazılmış
Firar eden 18 PKK mensubu ile ilgili olarak Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Bingöl M Tipi Cezaevi'nde 18 PKK'lının firar etmesiyle ilgili yaptığı açıklamada inceleme yapmak üzere heyetin yola çıktığını söyledi. Cezaevinde sabah sayımında 14 tutuklu, 4 hükümlü toplam 18 kişinin firar ettiğinin anlaşıldığını belirten Ergin, koğuşların birinin içerisinden bir tünel kazıldığının anlaşıldığını kaydetti.

SABAH SAYIMINDA ORTAYA ÇIKTI

Ergin, AB ile ortaklaşa yürütülen Kitlesel Medya ve Yargı Arasındaki İlişkilerin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında bazı büyükelçilerle birlikte Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ni gezdi. Gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Ergin, Bingöl Cezaevi'deki firar hadisesiyle ilgili "Sabah sayımında ortaya çıkan bir tablo. Bingöl M Tipi Cezaevimizde sabah sayımında olmadığı anlaşılan 14 tutuklu, 4 hükümlü toplam 18 kişinin firar ettiğine dair bilgi geldi. Konuyla ilgili incelemeler devam ediyor. Koğuşların birinin içerisinden bir tünel kazıldığı anlaşılıyor. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürümüz ve beraberindeki bir heyet inceleme yapmak üzere şu anda havadalar Bingöl'e intikal etmek üzereler. Bölgeden yeni bilgiler geldikçe bunları kamuoyuyla paylaşacağız." diye konuştu.

"İNCELEME DERHAL BAŞLATILDI"

Tünelin farkedilmemesiyle ilgili eleştiriler konusunda ise Bakan Ergin, "Tabi bütün bunlar değerlendirilecektir. Bir takım sorular var, bir takım tereddütler var. Bütün bunların aydınlanması için incelemeler derhal başlatılmıştır. Terör örgütü mensubetiyle yargılanan kişiler. 4 tanesi de hükümlü." ifadelerini kullandı.

"SÜREÇLE İLGİLİ ÇALIŞMA DEVAM EDİYOR"

İmralı'dan gelen son açıklamalarla ilgili bir soruya da Ergin, süreçle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. Buna ilişkin açıklama yapılması gerektiği zaman ve zeminlerde bunların yapıldığını belirten Ergin, "Bu konu her gün pehlivan terfikası gibi konuşularak yürütülecek bir süreç değil. O açıdan ihtiyaç duyulduğunda kamuoyuna bilgi arzediyoruz. Şuanda sürdürmekte olduğumuz bir çalışma var. Bizim açımızdan da önemli mesafeler alındı. Pazartesi günü inşallah sayın Başbakanımızın takdimiyle yapacağımız yeni bir yasa paketi malumunuz. Bunun da kamuoyuyla paylaşılmasından sonra gündem daha çok Türkiye'nin insan hakları standardının nereye taşındığı, ne noktaya geldiğimiz konusunda önemli bir yere evrilecek. Şu anda içinde bulunduğumuz Ulucanlar Cezaevi'nin tarihi sürecine dikkat ettiğinizde zaten Türkiye'nin geldiği noktayı görmek konusunda eski Türkiye ile yeni Türkiye'yi mukayese etme açısından son derece önemli bir mekandayız. Bugün Türkiye bu mekanlarda paneller yapıyorsa ifade özgürlüğünü, düşünce özgürlüğünü deklare edip bunun gereklerini yapıyorsa artık Türkiye eski Türkiye değil." şeklinde konuştu.

"DERBİ İÇİN GEREKLİ ADIMLAR ATILACAK"

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde yaşanan olaylara ilişkin soruya Ergin, bu konuda değişik açıklamalar yapıldığını hatırlattı. "İlk etapta gözaltına alınanlar, sahaya inenlerle alakalı değildi." diyen Bakan Ergin, şöyle devam etti: "Başsavcılığımızın verdiği bilgiye göre de onlar müsabakaya giriş esnasında ve tirübünlerdeki hadiselere karışmış kişiler. Yargı mensuplarımız 6222 sayılı Kanun'un onlara dönük hükümlerini uyguladı. Ama sahaya inerek şiddet uygulayan ve kamu malına zarar veren, maçın tamamlanmasını engelleyen kişilerle ilgili olarak tespit çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalardan sonra gerekli adımlar atılacak."

"GEREKİRSE YASA DEĞİŞTİRİLİR"

Tutukluluk gerekçelerinin yeniden düzenlenmesine ilişkin bir çalışma olup olmadığı konusundaki bir soruya ise Bakan Ergin, "Yasama organı gelişen değişen şartlarda mevzuatı yenilemek için var. İhtiyaçlar oluştukça buna ilişkin adımlar da atılır." karşılığını verdi.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2013, 16:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER