Balık Kebabın Tahtını Sallıyor

Doğu Güneydoğu denince akla ciğer kebap gelirdi ancak son zamanlarda balık, kebabı da, ciğeri de alt edecek ataklar yaptı.

Balık Kebabın Tahtını Sallıyor
Özellikle balık evlerinin çoğaldığı Diyarbakır'da ağırlıkta kebap yerine balık tüketiliyor. Türkiye'de var olan bütün balık türlerinin bulunduğu tek mekan olan Dicle Akarsu Balık Evi, bölgedeki kebap ve ciğerin tahtını salladı.
Diyarbakır'da balık denince akla gelen ilk isim olmayı da başaran Dicle Akarsu Balık Evi kısa sürede müdavimleri olan özel bir mekan haline geldi. Bir gidenin bir daha gitmeme şansı yok. Ramazan usta her gün yenilenen meze çeşitleriyle hoş sürprizler yapmayı seviyor. Ağzının tadını bilenlerden yoğun ilgi görüyor.

YEMEK İSTEDİĞİNİZ BALIĞI SEÇİN

Hangi balığı yemek istediğinizi tezgâha gidip bizzat seçmek balık lokantalarında yazılı olmayan bir kuraldır, gelenektir. Ama bu mekanda istediğiniz balığı kendiniz de seçebilirsiniz. Balıklar ise günlük olarak alınıp meşe kömüründe ızgara ya da tava olarak pişirilip servis ediliyor. Yan yana hem çiğ olarak balık satan dükkanları var, hem de oturup yiyebileceğin lokantaları. Balıklar Türkiye'nin dört bir yanından geliyor. Tezgâh epey zengin, Lüfer, Levrek, Alabalık, Çinekop, Hamsi, Sazan, İstavrit göze ilk çarpanlar.

OTANTİK HAVAYA SAHİP BAHÇE

Lezzetli bir balık menüsüne sahip olan Balık evinde modern ana girişi dışında taş duvarlarıyla oldukça otantik bir havaya sahip olan bahçesi de görülmeye değer. Taze balıklardan oluşan menüye lezzetli mezeler ve salatalarda eşlik ediyor. Bunların dışında mekanın en sevilen yiyecekleri Diyarbakır'ın meşhur tatlıları.

"HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM"

Dicle Akarsu Balık Evi, balık yemenin tadını doyasıya çıkarmak isteyenleri, yepyeni bir işletme anlayışı ve fiyat politikasıyla ağırlıyor. Bundan böyle kaliteyi ucuza almak isteyenler Dicle Balık Evi'nde buluşuyor. Mekanda siparişler evlere de ulaştırılıyor.

İstihdama da büyük katkıları bulunan mekanın genç sahibi Hacı Süleyman Uran, yıllardır hayal ettiği mekanı açtığını belirterek, "Ben aslen Dicleliyim. Yıllarda Dicle'den barajdan amatör şekilde balık avladık. Pişirip yaptığımız balıklar o kadar lezzetli olurdu ki ben hep 'Keşke bütün Diyarbakır bu balıklardan yese ve ne kadar lezzetli olduğunu görse' derdim. Çocukluğumuzda hayalimiz olan yeri Allah 36 yaşında bana nasip etti. Kısa süre önce açtığımız iş yerimize bayağı bir rağbet var. Burada 27 kişi de istihdam ediliyor. Her birinin 4 kişilik aile olduğunu düşünürseniz 100'den fazla kişi burada ekmek yiyor. Bunu da sağlamış olmaktan dolayı çok mutluyum" dedi.

BALIK DÜNYANIN EN LEZZETLİSİ

Yemekler arasında balığın yerini hiçbir şeyin dolduramayacağını ifade eden Uran, "İnsanlar gelip bize, 'Balıklar o kadar lezzetli ki, siz balık evini açtığınızdan beri kebap yemiyoruz' diyorlar. Tabi kebabında yeri var ama balığın yerini hiçbir şey tutamaz. Dünyanın en sağlıklı ve en lezzetli yemeği kesinlikle balıktır" diye konuştu.

HEM LEZZETLİ HEM HIZLI

Kayapınar İlçesi Gaziler semtinde bulunan İmkb Lisesi yanındaki mekanda sunulan özel bir hizmette işten çıkarken yalnızca 10 dakika önce sipariş vermeniz yeterli oluyor. Hacı Süleyman Uran, "Müşterilerimiz iş yerinden çıkarken siparişi veriyor aracıyla balık evinin önüne geldiğinde siparişi hazır olmuş oluyor. Bu şekilde birçok müşterimizin yanında bir de evlerden sipariş isteyen müşterilerimizde var. Siparişlerin ulaşılması süresi de 15 dakikayı bulmuyor" diyerek işlerinde lezzetin yanında çabukluğunda olduğunu dile getirdi.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2013, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER