Diyarbakır’da Hava Ve Bot Destekli Dev Uyuşturucu Operasyonu

Diyarbakır polisi tarafından Dicle Nehri kıyısında bulunan Hevsel Bahçeleri mevkiinde helikopter ve bot destekli büyük uyuşturucu operasyonu düzenlendi.Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla...

Diyarbakır’da Hava Ve Bot Destekli Dev Uyuşturucu Operasyonu
Diyarbakır polisi tarafından Dicle Nehri kıyısında bulunan Hevsel Bahçeleri mevkiinde helikopter ve bot destekli büyük uyuşturucu operasyonu düzenlendi.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından alınan istihbari bir çalışmanın ardından sabah erken saatlerde bölgeye operasyon düzenlendi. Sabahın ilk ışıklarıyla Sur ilçesinde bulunan Hevsel Bahçeleri’ne yönelik düzenlenen uyuşturucu operasyonda çok sayıda güvenlik görevlisi yer aldı. Terörle Mücadele ekiplerinin de içinde bulunduğu güvenlik görevlileri Hevsel Bahçesi'nde arama yaparken, havadan helikopter ve Dicle Nehri'nden de botlarla ekipler operasyona destek verdi. Çoğu hazine arazilerinde ekili bulunan hint kenevirlerinin insan boyundan büyük olduğu gözlenilirken, onlarca ekili araziye yapılan operasyonda, KOM ekipleri yüz binlerce kök hint keneviri ele geçirdi. Ele geçirilen hint kenevirleri, Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla olay yerinde yakılarak imha edildi.

Geçtiğimiz aylarda Hevsel Bahçeleri’nde KOM ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 200 bin kök hint keneviri ele geçirilmişti. Bugün yapılan operasyonun detayının, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından önümüzdeki günlerde açıklanacağı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2013, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER