Diyarbakırlı Vatandaşlardan Başörtülü Vekillere Destek

Diyarbakırlı vatandaşlardan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) bugün başlayan oturumuna başörtüsüyle katılan vekillere destek geldi.Meclisteki oturuma başörtüsü ile katılan 4 vekile Diyarbakırlı vatandaşlardan destek geldi. Siyasetin...

Diyarbakırlı Vatandaşlardan Başörtülü Vekillere Destek
Diyarbakırlı vatandaşlardan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) bugün başlayan oturumuna başörtüsüyle katılan vekillere destek geldi.

Meclisteki oturuma başörtüsü ile katılan 4 vekile Diyarbakırlı vatandaşlardan destek geldi. Siyasetin akıl ile yapıldığını dile getiren Fatma Aydın adlı vatandaş, başörtüsünün siyasetle alakalı olmadığının altını çizdi. Aydın, "Başörtünün hiçbir sakıncası yoktur. Önemli olan herkesin zekasıyla, aklıyla bir şeyleri idare etmesidir. Hani bir laf var ya siyaset sakalla değil akılla yapılır. Başörtü de bana kalırsa engel değildir. Önemli olan kadınları güzel temsil etmeleridir" dedi.

Vekillerin meclise başörtüsü ile girmesinin çok doğru bir adım olduğunu söyleyen Belkıs Yeşil adlı vatandaş ise, "Çok takdir ediyorum Başbakanımızı çok güzel düşünceler uyguladı. Çok faydalı oldu ülkemize gerçekten takdir ediyorum ve teşekkür ediyorum. Olması gereken de buydu. Açık bir bayan olabilirim ama örtülüleri destekliyorum. Başbakanımızı da destekliyorum" ifadelerini kullandı.

Kendisinin de başörtülü olduğunu ve başörtüsü ile siyasetin alakası olmadığını vurgulayan Hasibe Deri de, mecliste olması gerekenin yapıldığını ve bu durumu desteklediğini belirtti.

Başörtüsünün en tabi hak olduğunu ifade eden Yeşim Birlik ise, "Olması gereken bir şeydi bence. Başörtüsü onların da en tabi haklarıdır. Hani başı açık, kot pantolon giyen biri rahatlıkla her yere girip çıkabiliyorsa, onların da en tabi hakları diye düşünüyorum. Destekliyorum da" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2013, 18:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER