Kurtoğlu'ndan İddialara Cevap

Diyarbakır İli Kamu Hastaneler Birliği (DHKB) araç ihalesi ile ilgili bir gazetede çıkan haber gerçeği yansıtmamaktadır.

Kurtoğlu'ndan İddialara Cevap
DKHB, ARAÇ İHALESİNDE KAMU ZARARI ÇIKMADI

Diyarbakır İli Kamu Hastaneler Birliği (DHKB) araç ihalesi ile ilgili bir gazetede çıkan haber gerçeği yansıtmamaktadır. Kurum ve kişilerin hedef alındığı haberde yolsuzluk imasında bulunulsa da, soruşturmayı yürüten mülkiye başmüfettişi raporunda "Kamu zararı tespit edilmemiştir" denildi. Kurtoğlu: "Yolsuzluk musluğunu kapattığımız için birileri bize asılsız haberlerle karalamaya çalışıyor" dedi.

Mülkiye Başmüfettişi soruşturmanın sonuç bölümünde şuna dikkat çekti: "Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Araç Kiralama Hizmeti İhalesi’nde her hangi bir kamu zararı olup olmadığının tespiti açısından ihale sonucu belirlenen kiralama bedeli ile rayiç kiralama bedelinin karşılaştırılması yoluna gidilmiş, bu anlamda Diyarbakır Şoförler Odası’nın vermiş olduğu rayiç fiyatın ihale uhdesinde kalan firmanın ihaleye teklif verdiği fiyatın altında, firmanın idareye ihale dışı indirim yaptığı fiyatın üstün olduğu görülmüş olup, yapılan ödemelerin de bu fiyat üzerinden hesaplandığı göz önüne alındığından kamu zararının bulunmadığı sonucuna ulaşılmıştır."

KURTOĞLU’NDAN ARAÇ İHALESİ İLE İLGİLİ İLK VE SON AÇIKLAMA

Son günlerde basına sıkça konu olan araç ihalesi ile ilgili bir gazetede çıkan son haberden ötürü Diyarbakır İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu ilk ve son kez bir açıklama yaptı.
Diyarbakır Şoförler Odası’nın 540 bin TL olarak belirlediği rayiç bedeline istinaden kendilerinin ihaleyi 525 bin TL’ ye gerçekleştiklerini belirten Kurtoğlu şunları söyledi: "Rapor bir bütün olarak yazılmamıştır. Kamu zararı kısmı bilinçli bir şekilde yazılmayıp kurum ve şahısım hedef gösterilmiştir. Bizim kurumumuzda hemen her gün açık ihaleler yapılmaktadır. Her düşünceden, her fikirden insanlar rahatlıkla bu ihalelere iştirak edebilmektedirler. Şayet kanuni ve yasal perspektifte ihale şartlarını taşıyan herkes siyasi görüşleri ile değil, belgeleri ile müracaat ediyor. Biz burada bir ideoloji anlayışı içerisinde farklı görüş ve düşüncelere sahip kişilerin ihaleye girmelerini bloke edici bir eylem içerisinde değiliz. Üstelik bir bölgede bazı sıkıntıların olması o bölgedeki bütün insanların bu olayların ortağıymış gibi gösterilmesi son derece yanlıştır. Diyarbakır kadim bir bölgedir. Ancak gazete de yer alan ilgili haberde bizim ağzımızdan verilen bölümde bütün Diyarbakır halkını zan altında bırakıcı sözler yer almıştır. Bu son derece yanlıştır. Çünkü bende bu bölgenin bir insanıyım. Diyarbakır çocuğuyum. Memleketimi gazetede yer alan karalayıcı sözlerle lanse edecek değilim” dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2013, 00:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER