Dtso’dan Ak Parti’ye Ziyaret

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç’ı makamında ziyaret etti.Ziyarette çözüm sürecini değerlendiren Altaç, şu an en çok önemsedikleri...

Dtso’dan Ak Parti’ye Ziyaret
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette çözüm sürecini değerlendiren Altaç, şu an en çok önemsedikleri şeyin çözüm süreci olduğunu ifade etti. Her yerde çözüm sürecini ve geldiği noktayı anlattıklarını söyleyen Altaç, sürecin Diyarbakır’da olumlu bir hava oluşturduğunu belirtti. STK’ların süreçle ilgili düşünceleri, fikirlerinin çok önemli olduğunu belirten Altaç, beklentileri birden çıtayı yükseltip bir noktada bir zaman baskısı oluşturup ya da beklentilerin hemen karşılanması süreci sıkıntıya sokacağını söyledi. Süreci çok iyi bir şekilde analiz etmek gerektiğini kaydeden Altaç, hükümetin sürece yönelik çok ciddi adımların attığını ve bölgeye yatırımların 'yağmur' gibi yağdığını söyledi. Altaç, "Süreci iyi bir şekilde analiz etmemiz gerekiyor, hükümetlerimiz döneminde sürece yönelik çok ciddi adımlar atıldı ve yatırımlar yapıldı" diye konuştu.

“ADIMLAR 2002'DEN BERİ ATILIYOR”

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, çözüm sürecine yönelik adımların 2002’den beri atıldığını belirterek, ‘Devlet Güvenlik Mahkemeleri kaldırılması, Olağanüstü Hal’in kaldırılması, medyanın önündeki engeller kaldırılması’ gibi birçok adımların atıldığına dikkat çekti. Altaç, “Bu sorun AK Parti ile başlamış sorun değil, AK Parti’den önce de vardı. Son 30 yıl ciddi manada sıkıntılar oldu, can kayıpları oldu, mal kayıpları oldu. Faili meçhuller yaşandı, köyler yakıldı. Bu sorun üç beş senede çözmek çok zor. Öncelikle bu olayları yaşamış insanlarımızı rehabilite etmemiz ve topluma entegre etmemiz lazım bu bir günde veya birkaç günde olacak iş değil” diye konuştu.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2013, 17:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER