Elçi'den, 'ne Mutlu Türküm Diyene' Tabelasının Kaldırılması Açıklaması

Diyarbakır Baro Başkanı Avukat Tahir Elçi, dün akşam saatlerinde kaldırılan 'Ne Mutlu Türküm Diyene' tabelasıyla ilgili açıklamada bulundu.Diyarbakır’da şehrin en merkezi noktasında yıllardır asılı bulunan 'Ne Mutlu Türküm Diyene'...

Elçi'den, 'ne Mutlu Türküm Diyene' Tabelasının Kaldırılması Açıklaması
Diyarbakır Baro Başkanı Avukat Tahir Elçi, dün akşam saatlerinde kaldırılan 'Ne Mutlu Türküm Diyene' tabelasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Diyarbakır’da şehrin en merkezi noktasında yıllardır asılı bulunan 'Ne Mutlu Türküm Diyene' tabelasının kaldırılmasının sembolik bir durum olduğunu fakat anlamlı olduğunu belirten Elçi, baro olarak bu durumu memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Kürt toplumunun veya bu bölgede yaşayan insanların Türk halkıyla bir problemi olmadığını kaydeden Elçi, dağlarda, tepelerde adeta insanların gözüne sokarcasına bu tür ayrımcı bir algıya yol açan yazıların kaldırılmasının toplumu rahatlattığını dile getirdi. Elçi, tabelanın kaldırılmasıyla toplumun kamuya olan güveninin güçlendiğini vurgulayarak, "Yani demokratik ve modern devlet bütün kültürlere, toplumun bütün etnik gruplarına eşit mesafede durması gerekiyor. Bu eşitliği bu tarafsızlığını bütün uygulamalarında yansıtması gerekiyor. Bu nedenle yıllardır bölge insanını rahatsız eden bu tür ayrımcı hatta ırkçı yazıların ve uygulamaların kaldırılması açıkçası olumludur. Bölgede pozitif bir havanın oluşmasına katkı sunmaktadır" dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2013, 22:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER