Karacadağ Kalkınma Ajansı'ndan Tekstilcilere Teşvik Semineri

Karacadağ Kalkınma Ajansı, yeni teşvik uygulamasının yatırımcılara sunduğu fırsatlar konusunda tekstilcileri bilgilendirdi.Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın Diyarbakır'daki hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıya; Güneydoğu Tekstil...

Karacadağ Kalkınma Ajansı'ndan Tekstilcilere Teşvik Semineri
Karacadağ Kalkınma Ajansı, yeni teşvik uygulamasının yatırımcılara sunduğu fırsatlar konusunda tekstilcileri bilgilendirdi.

Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın Diyarbakır'daki hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıya; Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği (GÜNTİAD) Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Oğurlu ile dernek üyeleri katıldı. Karacadağ Kalkınma Ajansı Diyarbakır Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Hüseyin Akdoğan, yeni teşvik uygulamasının yatırımcılara önemli fırsatlar sunduğunu söyledi. Akdoğan, "Nüfusu, ekonomisi ve bölgedeki birçok ile yakınlığı sayesinde Diyarbakır, teşvik sisteminde en avantajlı illerin başında geliyor. Tekstil sektörü son dönemde Diyarbakır’da hızla gelişmekte. İş adamlarımızın yeni teşviklerden yararlanarak sektörde önemli yatırımları gerçekleştireceklerine inanıyoruz. Diyarbakır Yatırım Destek Ofisi olarak, bir yandan ilimizde faaliyet gösteren firmaları yeni teşvik sistemi hakkında bilgilendirme çalışmalarını sürdürürken diğer yandan teşviklerden yararlanan firmalara bu süreçte ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti veriyoruz. Bu konuda kapımız tüm yatırımcılara sonuna kadar açıktır" dedi.

GÜNTİAD Yönetim Kurulu Başkanı Oğurlu ise, tekstilciler olarak yeni teşviklerden daha fazla yararlanmak istediklerini söyledi. Oğurlu, "Son dönemde üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda teşvikler konusunda Ajans’tan üyelerimizin bilgilendirilmesini istedik. Fırsatları kaçırmak istemiyoruz. Hem bilgi eksiklerimiz hem de uygulamada yaşanan sıkıntılar var. Bunları en kısa zamanda Ajans’tan aldığımız destekle çözmek istiyoruz" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2013, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER