Özgür Eğitim-sen’den Yeni Eğitim Yılına İlişkin Açıklama

Özgür Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası (Özgür Eğitim-Sen) Diyarbakır Şubesi’nde, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde basın açıklaması düzenlenerek, mevcut sorunların çözümü için önerilerde bulunuldu.Özgür Eğitim-Sen...

Özgür Eğitim-sen’den Yeni Eğitim Yılına İlişkin Açıklama
Özgür Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası (Özgür Eğitim-Sen) Diyarbakır Şubesi’nde, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde basın açıklaması düzenlenerek, mevcut sorunların çözümü için önerilerde bulunuldu.

Özgür Eğitim-Sen Diyarbakır Şube temsilcisi Mehmet Masum Yokuş, mevcut sorunların çözülmesi için taleplerini dile getirdi. Yeni eğitim öğretim yılında da birçok sorunun aynı şekilde devam ettiğini savunan Yokuş, toplanma amaçlarının sorunların çözümü için talepte bulunmak olduğunu kaydetti. Yokuş, "Yeni eğitim-öğretim yılının arifesinde bulunmaktayız ancak sistemin birçok sorunu can yakıcı bir şekilde devam etmektedir. Eğitim perspektifi, gerek eğitim kalitesi gerekse yetiştirdiği insan kalitesi açısından iflas etmiştir. Mevcut eğitim anlayışı insanoğlunun varoluş gayesine hizmet etmemekte hayatın merkezinde yer alması gereken hakikatlerle buluşturmamaktadır. Eğitim sistemindeki mevcut sorunların bir an önce çözülmesi gerekiyor. Tevhid-i Tedrisat Kanunu, anadilde eğitim sorunu, başörtüsü ve kılık kıyafet sorunu, andımız ve törenler sorunu, okullarda ibadethane olmaması, idareci seçiminde liyakat ilkesinin çiğnenmesi gibi temel sorunlar bir an önce çözülmesi gereken sorunlardır" dedi.

Anadilde eğitimin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini savunan Yokuş, insanın en temel hakkının baskı altında kalmadan yaşaması ve anadilde eğitim görmesi olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2013, 00:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER