Tarihi Kilisede Engellenen Eller Halı Dokuyor

Diyarbakır Sur ilçesinde Kadın Eğitim Merkezi olarak hizmet veren Ermeni Katolik Kilisesi’nde kadınlar ve gençler gümüş işlemesi ve ipek dokumacılığı öğreniyor.Sur Kaymakamlığı tarafından, Kadın Eğitim Merkezi olarak kullanılmaya...

Tarihi Kilisede Engellenen Eller Halı Dokuyor
Diyarbakır Sur ilçesinde Kadın Eğitim Merkezi olarak hizmet veren Ermeni Katolik Kilisesi’nde kadınlar ve gençler gümüş işlemesi ve ipek dokumacılığı öğreniyor.

Sur Kaymakamlığı tarafından, Kadın Eğitim Merkezi olarak kullanılmaya başlanan kilisede kadın ve genç kızlara gümüş işleme ve halı dokumacılığı öğretiliyor. Kilisede oluşturulan atölyelerde kadınların ve gençlerin farklı uğraşlarla sosyalleşmesine katkı sağladıklarını söyleyen Sur Gençlik Eğitim Merkezi Müdürü Halil İçen, okula gitmeyen gençlerin ve kadınların kurslar sayesinde sosyal faaliyetlere katılmaya imkan bulduklarını söyledi. İçen, “Bu tarihi kilisede halı dokuma ve gümüş işleme atölyelerimiz mevcut. Şu anda kursumuz tatilde kursiyerlerimiz gelmiyor. Normalde gümüş işlemede 21, halı dokumada 24 öğrencimiz var. Bu kursiyerlerimiz 16 yaş ve üzeri gençler ve kadınlar. Genellikle Sur ilçesinde yaşayan kesim. Farklı bir aktivite oluyor bu kurslar kadınlarımız için” dedi.

Bu kurslarda mesleki eğitim verdiklerini kaydeden İçen, elde edilen gelirlerin bir kısmıyla malzeme alındığını kalan kısmının ise mal sahibi kursiyere verildiğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2013, 21:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER