Lice’de Duran Kadın Eylemi

Ankara’da protestolar sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün vurulduğu Kızılay’da ‘duran kadın’ eylemi yapan Yonca Ş., Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Kayacık Jandarma Karakolu onarımını protesto gösterisi sırasında...

Lice’de Duran Kadın Eylemi
Ankara’da protestolar sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün vurulduğu Kızılay’da ‘duran kadın’ eylemi yapan Yonca Ş., Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Kayacık Jandarma Karakolu onarımını protesto gösterisi sırasında hayatını kaybeden Medeni Yıldırım için eylem yaptı.

28 Haziran’da Lice ilçesindeki Kayacık Jandarma Karakolu onarımını protesto gösterisi sırasında hayatını kaybeden Medeni Yıldırım’ın öldüğü yerde durma eylemi yapak üzere Ankara’dan Lice’ye gelen Yonca Ş, Yıldırım’ın öldüğü yerde bir süre durma eylemi gerçekleştireceğini söyledi. Medeni Yıldırım’ın annesi Fahriye Yıldırım’a destek olmak ve acısını paylaşmak için Kayacık köyüne geldiğini belirten Yonca Ş, durma eylemleri yaparak haklarını aradıklarını söyledi. Yonca Ş, “Medeni Yıldırım’ın vurulduğu yerde onu anmak için annesiyle birlikte faillerinin derhal bulunması için durma eylemi yapıyoruz. Lice’ye gelme nedenim ise Gezi Parkı eylemiyle başlayan devletin vatandaşını incitmesi durumuyla karşı karşıyız. Bir devlet vatandaşını incitmez. Vatandaşların bu devlete ait olmasını istiyorsa, yargı yoluyla bir an önce suçluları bulur ve yargılar. Yargı bunları cezalandırmadığı sürece biz de halk olarak halkın adaletini ararız. Durma eylemleri gibi eylemlerle hakkımızı ararız. Medeni Yıldırım’ı kaybetmek çok acı. Annesiyle bugün konuştum, Medeni’nin çok iyi bir öğrenci olduğunu söyledi. Hedefi üniversiteye gitmekti” dedi.

Durma eylemine Kayacık köyü sakinleri de destek vererek, karakolun önünde bir süre durdu.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2013, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER