Kışanak: Kobani ve Şengal’den gelenlere mülteci statüsü verilmeli

Gündem Müzakere’de Kobani ve Şengal’den göç etmek zorunda kalanların kamplardaki yaşam koşullarını Kışanak değerlendirdi.

Kışanak: Kobani ve Şengal’den gelenlere mülteci statüsü verilmeli
 İMC TV’de yayınlanan Gündem Müzakere programının konuğu dün akşam Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak oldu. Kışanak; şu an Suriye’den gelenlerin mülteci statüsünde olmadığını, daha önce gelenlerin ise ‘misafir’ statüsünde kabul edildiğini, sonrasında Rojava ve Kobani’den gelenler için böyle bir işlemin de yapılmadığını söyledi.

Kışanak; Şengal ve Kobani’den gelenlerle ilgili hiçbir tedbir alınmadığını ve devletin bu konuda şöyle söylediğini belirtti: “Çok yoğun bir göç dalgasıyla karşı karşıyayım. Ben bunların tamamının ihtiyacını karşılayamıyorum. Mümkün olduğu kadar yapıyorum, geri kalanları, yapamadıklarımı da herkes hangi imkanlarıyla karşılıyorsa karşılasın.” Kışanak bunun kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi.

Gültan Kışanak ayrıca Kobani ve Şengal’den gelenlerin özel bir sıkıntısının olduğunu, oradan gelenler için hiçbir bir tedbir alınmadığını belirtti.

Kışanak, Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) göçle gelen 200 bin kişi için Suruç’ta kurduğu 6 bini geçmeyen kamp ve Nusaybin’deki 2 bin 500 Ezidilerin kaldığı kamp dışında hiçbir çalışmasının olmadığını söyledi. Kışınak bu konuda çok açık bir tutum farklılığının olduğunu belirtti.

Kışanak ayrıca, Kobani ve Şengal’den göç etmek zorunda kalanlara mülteci statüsü verilmesi gerektiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2014, 13:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER