Öcalan: Süreçten Hala Umudum Var

İmralı'ya Abdullan Öcalan ile görüşmeye giden BDP heyeti, dönüşte Öcalan'ın süreç ile ilgili düşüncelerini açıkladı.

Öcalan: Süreçten Hala Umudum Var
BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı'ya gitti. İmralı'ya giden Bdp heyeti yaklaşık olarak 4 saat süren görüşmenin ardından dönüşte Öcalan'ın süreç ile ilgili düşüncelerini yazılı bir açıklama ile kamuoyuna duyurdu.

BDP'den yapılan açıklamada, sürece ilişkin açıklamalarda bulunan Abdullah Öcalan'ın şu ifadelerine yer verildi:

"4 YILDIR BÜYÜK ÇABA GÖSTERİYORUM"

Dört yıldır büyük bir çaba içerisindeyim. Son bir yılda başlatmış olduğumuz sürecin anlamı büyüktür. Yürüttüğümüz çalışmalar önemlidir. Büyük bir çabayla yürüttüğümüz bu çalışmalar toplumu rahatlattı, büyük zelzele dindi. Fakat büyük, dağ gibi sorunlar önümüzde durmaya devam ediyor.

"GÜNAHIYLA SEVABIYLA 1 YILINI TAMAMLADI"


Yürüttüğümüz bu çalışmaların formatı hatasıyla, sevabıyla bir yılını tamamladı. Önerilerimi devlete yazılı ve sözlü olarak sundum. Anlamlı derin müzakereler için devletin tavrını bekliyorum.

"SONUÇ ALINAN BİR MÜZAKERE OLMALI"

Ertelemeye tabi tutulmaması gereken ve sürecin hassasiyeti nedeniyle zaman kaybetmeden derinlikli müzakerelerin hayata geçmesi gerekir. Bu müzakere anlamlı ve sonuç alınan bir müzakere olmalıdır.

"UMUDUMU KORUYORUM"

Bu bir yıl içinde yasal herhangi bir zemin oluşmadığı gibi ne bir ret, ne de bir ilerleme sağlanmamıştır.Süreçle
ilgili umudumu korumakla birlikte, bu umudun hayal kırıklığına dönmemesi için tarihi çağrımı bir kez daha tekrarlıyorum.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2013, 01:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER