Diyarbakır'da Işid Saldırıları Protesto Edildi

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Yenişehir İlçe Başkanlığı düzenlediği yürüyüşle IŞİD saldırılarını kınadı.

Diyarbakır'da Işid Saldırıları Protesto Edildi

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Yenişehir İlçe Başkanlığı düzenlediği yürüyüşle IŞİD saldırılarını kınadı.

DBP Yenişehir İlçe Başkanlığınca düzenlenen yürüyüşe çok sayıda kişi katıldı. Geniş güvenlik önlemi altında, Ofis sanat sokağı önünde toplanan gruba vatandaşlar balkonlara çıkarak tencere, tava ve kaşıklarla destek verdi. Sanat sokağı içerisinde yürüyüş yapan grup daha sonra Gevran Caddesinde bulunan Yenişehir DBP ilçe binasında toplandı.

Burada toplanan grup adına Kürtçe basın açıklamasını okuyan DBP Yenişehir İlçe Başkanı Hüseyin Oğuzsoy, Kobani'de yaşananların biran önce sonlandırılması gerektiğini söyledi. Oğuzhan, "Söz veriyoruz. Kanımızın son damlasına kadar Diyarbakır'da desteklerimizi eksik etmeyeceğiz. IŞİD'i destekleyenlere çağrımız bunu bilsinler ki savaşı onlar kaybedecektir. Kobani düşmeyecektir. Eğer Kobani düşerse Diyarbakır'da düşecektik" dedi.

Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

IŞİD PROTESTOSU SUR İLÇESİNDE OLAYLI BİTTİ

Öte yandan merkez Sur ilçesinde yüzleri kapalı bir grup yolu trafiğe kapattı. Melik Ahmet Caddesi'nde toplanan grup yolu araç ve yaya trafiğine kapattı. Ateş yakan göstericiler kısa süre sonra güvenlik güçlerinin bölgeye gelmesiyle taşlarla saldırdı. Zırhlı araçları taşlayan gruba polis biber gazı sıkarak dağıttı. Cadde üzerinde yakılan ateş ise Toplumsal Müdahale Aracı (TOMA) ile su sıkarak söndürdü. Bölgede gerginlik sürüyor. - DİYARBAKIR

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2014, 14:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER