İhh Suriyeli Kürtlere 27 Tır Yardım Malzemesi Gönderdi

Suriye'de Afrin, Kobani ve Cezira'daki Kürtlere ulaştırılacak yardım malzemesini taşıyan, 30 kişilik tespit ve gözlemci heyetinden oluşan bir konvoyun da eşlik ettiği 27 tır, Diyarbakır'dan yola çıktı İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Yıldırım: "Ortadoğu'daki emperyal saldırıların karşısında sadece Türk ve Kürt ittifakı bu oyunları bozabilir.

İhh Suriyeli Kürtlere 27 Tır Yardım Malzemesi Gönderdi
 nsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) Suriye'de Afrin, Kobani ve Cezira'daki Kürtlere ulaştırılmak üzere insani yardım malzemesi taşıyan 27 tırı Diyarbakır'dan yola çıktı.
"Kobani, Afrin ve Cezira; kardeşlerimizle el ele" sloganıyla Suriye'ye gönderilecek yardım malzemelerini taşıyan tırların bulunduğu Bağlar Belediyesi şantiye sahasında açıklama yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Rojova bölgesinde Türkmenlere ve Araplara gösterilen misafirperverliği gördüklerini söyledi. 

Çok önemli bir çalışmaya hep birlikte imza atıldığını dile getiren Yıldırım, halkların kardeşliğinin, yardımlaşmayla kendisini göstereceğini belirtti.

"Ortadoğu'daki emperyal saldırıların karşısında sadece Türk ve Kürt ittifakı bu oyunları bozabilir. Ortadoğu'daki diğer milletlerin de sıhhat ve selamete ulaşması için bu tarihi birlikteliklerin, hakların verilmesi suretiyle meydana gelecek barışın ve çözümün kalıcı olması gerektiğine inanıyoruz" diyen Yıldırım, barış sürecine katkı sunan herkese teşekkür ettiklerini kaydetti.


 
-  "Barış süreci ne olursa olsun devam etmeli"

Yıldırım, Diyarbakır'da yaşadığını, bölgenin insanlarının acılarını çok yakından bildiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Barış süreci ne olursa olsun devam etmeli. Masadan asla kalkılmamalı. Taraflar mutlaka temkinli hareket etmeli. Sarfedilen sözlere dikkat edilmeli ve insanlar barışa, huzura kavuşturmalı. Gördüğüm kadarıyla bu süreçte olumlu sonuçlar inşallah alınıyor. Fakat bu barış süreci yeterli değil. Geleceğin inşası da gerekiyor. Bunun sağlanmasında kardeşlik köprülerinin kurulmasının önemli rolü olacaktır."

Dünyanın her yerindeki savaşlarda mağdurlara yardım çalışmaları yaptıklarını anlatan Yıldırım, savaşlarda en fazla mağduriyeti kadın ve çocukların yaşadığını vurguladı.

Yıldırım, Rojova bölgesinde insanların ihtiyaçlarının hergün arttığını, ilk aşamada toplamda 100 tırlık yardımda bulunma sözü verdiklerine işaret ederek şunları kaydetti:

"Suriye'nin genelinde 10 milyona yakın insan yerinden ve yurdundan edilmiştir. Bunlardan 3 milyona yakını Suriye'nin dışında bulunmakta, yaklaşık 7 milyonu da Suriye'nin çeşitli yerlerinde yaşamaktadır. Rojova bölgesinde bulunanlardan Kürt bölgesindeki insanların Türkmenlere, Araplara ve diğer insanlara göstermiş olduğu misafirperverliğe tanık olduk. Yarın itibarıyla 27 tırımız Suriye'de olacak. Tırların başında gözlemciler de olacak."

"Açlığın dini, ırkı, ideolojisi yoktur"

Yıldırım, savaşlarda mağduriyet yaşayan çocuk ve kadınların korunmasının yolunun sivil toplum kuruluşlarının aktif olması ile mümkün olacağını sözlerine ekledi.

Bağlar Belediyesi Eşbaşkanı Eşref Güler de Ortadoğu'da yıllardır süren bir savaş olduğuna dikkat çekerek, Rojova'da da 1,5 yılı aşkın süredir iç savaş yaşandığını söyledi.

"Açlığın dini, ırkı, ideolojisi yoktur" ifadelerini kullanan Güler, yapılan yardımların insani bir görev olduğunu, bu yardımları sağlayan herkese minnettar olduklarını belirtti. 

Demokratik Toplum Kongresi Rojova Komisyonu adına açıklama yapan Hüseyin Durmaz ise Rojova'da yaşayan insanların fakir ve yoksul olmadığını ifade ederek, onların asıl sıkıntısının komşu ülkelerle sınır ticaretinin açılmaması olduğunu savundu.

Durmaz, "Sınır kapılarının bir an önce ticarete açılması gerekiyor. Yardımlarından dolayı İHH İnsani Yardım Vakfı çalışanlarına teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2014, 19:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER