Şeva Futbole'den Suriyeli Öğrencilere Spor Malzemesi Hediye Edildi

TRT Kurdî'nin Sevilen Futbol Programı Şeva Futbole'den Diyarbakır'da eğitim gören Suriyeli öğrencilere Basketbol, Voleybol ve Futbol topu hediye edildi.

Şeva Futbole'den Suriyeli Öğrencilere Spor Malzemesi Hediye Edildi

Suriyeli Öğrenciler İçin açılan Okula Şeva Futbole Programından Spor Malzemesi Hediye edildi.

Ülkelerinde yaklaşık 4 yıldır devam eden savaş nedeniyle başka ülkelere göç etmek zorunda kalan Suriyeliler, gittikleri memleketlerde hayatlarına devam etmeye çalışıyorlar. Bu kapsamda Diyarbakır’da yaşayan Suriyeli çocukların eğitimi için Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır Milli Eğitimin Müdürlüğünün destekleri ile ilk defa okul açıldı.
Bağlar ilçesinde yer alan Şehit Nesrin Ünügör İlk Okulu binasında öğrenim görecek öğrenciler okula adeta akın ettiler. Diyarbakır’da Suriyeli öğrenciler için açılan okulu duyan anne-babalar çocuklarını kapıp okula kaydettiler. Suriyeli öğrencilerin heyecanı yüzlerinden okunurken, okullarına devam etmenin sevincini yaşadılar.
Okulun yeni olması nedeniyle bazı eksiklikleri bulunan öğrenciler hayırseverlerden ve STK’lardan eksik olan okul malzemelerini tamamlamak için yardım bekliyor.

Şeva Futbole Programından Spor Malzemesi Yardımı
Bu Kapsamda açılan okula ilk yardım TRT KURDÎ’nin sevilen Futbol Programı Şeva Futbole’den geldi. Öğrencilerin Beden Eğitimi derslerini daha sağlıklı yapabilmeleri için Şeva Futbole programı Sunucusu Mehmet Yılmaz Bay program adına okula Futbol, Basketbol ve Voleybol topları hediye etti. Yılmaz Bay İleriki aşamada da her türlü spor araç ve gerecinin desteğini de vereceğini ifade etti. Verilen malzemelerin pek fazla bir maddi kıymeti yok ancak amaçlarının farkındalık yaratarak bu çocuklara destek sağlamak olduğunu da sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2015, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER