Ak Parti’li İçten Dicle Danışma Meclisi Toplantısına Katıldı

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, partisinin Dicle Danışma Meclisi toplantısına katıldı.Danışma Meclisi toplantısı için ilçeye gelen İçten, vatandaş, esnaf, muhtar, kanaat önderleri, gençlik ve kadın kolları ile bir araya...

Ak Parti’li İçten Dicle Danışma Meclisi Toplantısına Katıldı
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, partisinin Dicle Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

Danışma Meclisi toplantısı için ilçeye gelen İçten, vatandaş, esnaf, muhtar, kanaat önderleri, gençlik ve kadın kolları ile bir araya gelerek çeşitli istişarelerde bulundu. Dicle Kaymakamlığına yeni atanan Remzi Kattaş’ı da makamında ziyaret eden Cuma İçten, Dicle Danışma Meclisi toplantısında açıklamalarda bulundu. Geçmişten bu yana süregelen ötekileştirme sorununa değinen Cuma İçten, “İster Türk ister Kürt olsun bu ülkenin en büyük sorunlarından biri başörtüsüydü. Yıllarca bu yüzden insanlar acı ve eziyet çekti. Şimdi kim diyebilir ki başörtüsü sorun beni ilgilendirmiyor? Kimse asla böyle bir şey söyleyemez. Lakin, AK Parti iktidarıyla kanayan ve kronikleşmiş sorunları biz çözdük. Çözmeye ve devrimsel adımlar atmaya devam ediyoruz. Hangi dini inanca sahip olursa olsun, hangi etnik kökene sahip olursa olsun, hangi ırkın mensubu olursa olsun kimsenin ötekileştirilmediği bir medeniyet inşa ediyoruz” dedi.

Demokratikleşme paketinin ardından okullarda okutulması kaldırılan andımız ile ilgili de değerlendirmede bulunan İçten, “Yıllarca çocuklarımıza okulda zorla sen Türksün denildi. O çocuk eve geldiğinde ise Türk değil, Kürt olduğunu öğrendi. Bu iyi bir şey miydi? Elhamdülillah artık biz, çocuklarımızın hiçbirinin canını bir başkasının varlığına emanet etmiyoruz. İktidarımızla birlikte artık bu sorunlar da ortadan kalkmıştır” diye konuştu.

Seçim barajının düşürülmesi veya kaldırılması ile ilgili de konuşan İçten, “Demokratikleşme paketi ile artık tartışılmaya açılmış ve bunun için ilk adım atılmıştır. Atılan bu adım da devrim niteliğinde bir karardır. Aslında seçim barajının düşürülmesi önerisi bizim AK Parti olarak kendimiz olan güvenimizin de en açık göstergelerinden biridir” şeklinde konuştu.

"KÜRT SORUNU ARTIK BİTMİŞTİR"

Kürt sorunun 26 maddelik referandum oylaması yapılması ile bittiğini söyleyen İçten, “Artık Kürt sorunu diye bir sorun yoktur. Evet, bu ülkede haklar sorunu vardır. Üstelik hangi etnik kökene, hangi ırka mensup olursa olsun buna benzer sorunlar olmuştur. Hakların idesiyle ilgili talepler olmuştur ve olacaktır da. Burada bununla ilgili bir problem yoktur. Ama bu ilkede artık AK Parti iktidarıyla birlikte özellikle referandumdaki 26 madde geçtikten sonra artık Kürt sorunu tarihe karışmıştır. Bu önemli bir süreçtir. Özellikle anadilin öğrenilmesiyle birlikte çok önemli bir adım daha atılmıştır” ifadelerini kullandı.

Çözüm sürecini AK Parti’nin başlattığını ifade eden İçten, şöyle devam etti:

“Bölgede neredeyse 30 yıldır akan bir kan var. Ama bu 9 aylık sürecin başından beri yurdumuzun ne doğusuna ne batısına ne kuzeyine ne de güneyine cenazeler gitmiyor. Abdullah Öcalan’ın nevrozdaki açıklamalarını hatırlayın. Birlikten, barıştan bahsediliyordu. İslam’a atıflar vardı. Ümmet anlayışına, birliğine değiniliyor ve Türkiye’nin misak-ı milli sınırlarına olan hassasiyete vurgu yapılıyordu. Ancak mektubun en önemli kısmı artık silahların bırakılması ve PKK’nın ülkeyi terk etmesi noktasındaydı. Biz şimdi 'Günaydın Öcalan' diyoruz. Çünkü biz bunu en başından beri söylüyoruz. Artık Diyarbakır halkı başta olmak üzere herkes bu süreçten memnun. Bizim amacımız Diyarbakır’ımızın kültür, sanat şehri olması. Din turizminde dünya çapında önemli bir yere gelmesi. Bu süreç devam ettikçe bu coğrafyaya huzur, barış, sevgi ve kardeşlik hakim olacaktır. Kimsenin bundan şüphesi olmasın.”

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2013, 16:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER