Altan Tan: Tüccar Hesabıyla Ülke Yönetilmez

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, internet yasasını onaylayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü sert sözlerle eleştirdi.

Altan Tan: Tüccar Hesabıyla Ülke Yönetilmez
 BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, İnternet Yasasını onaylayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü eleştirerek, "Bu bir bakkal hesabı. Kayserili tüccar hesabıyla ülke yönetilmez" dedi.
"İHALELER BELLİ MÜTEAHHİTLERE VERİLİYOR"

Tan, Diyarbakır'da yapılmakta olan cezaevi inşaatıyla ilgili TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Cezaevi inşaatına başından beri karşı olduklarını ifade eden Tan, "Bu ihaleler, bir şekilde bölgedeki bütün yatırımlar ister karayolu olsun ister barajlar olsun bir şekilde belli müteahhitler arasında veriliyor" dedi.

Tan, şöyle devam etti: "Bu arkadaşlarımızın 15 milyon TL alacakları şu an maalesef karşılıksız kalmış durumda. Muhatap yok, çözüm yok."

"ÜMİTLERİ SIYA DÜŞÜRDÜ"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İnternet Yasasını onaylamasına işaret eden Tan,"Son 10 günde 20 günde bu ümitlerin büyük bir kısmını suya düşürdü" diyerek şöyle devam etti: "Sayın Cumhurbaşkanım siz ne yapacağınızı bilmiyorsanız vatandaş hiç bilmiyor. "Kendimi Anayasa Mahkemesinin yerine mi koyayım' Hayır. Kendinizi Tayyip Erdoğan'ın yerine koymayın yeter. Hiçbir şey yapamıyorsanız çıkın deyin ki 'ben de teslim oldum', bunu deyin.

"ÖKÜZ YERE DÜŞERSE BIÇAK GETİREN ÇOK OLUR"

Şu hesaplar hiç kimseye yakışmaz. Önümüzdeki seçimde ne olacak, bir dönem daha Cumhurbaşkanı, başbakan olabilir miyim, Ak Parti tabanına şirin gözükeyim, başbakan ile kavga etmeyeyim, hele bakayım bu kavgada başbakan yere düşecek mi, düşmeyecek mi? Düşmezse bari onunla ortaklığa devam edeyim. Düşerse de sonra toplumun önüne geçeyim, Kürtçe ve Türkçe atasözü var, diyor ki; öküz yere düşerse bıçak getiren çok olur. Her şey belli olduktan sonra Sayın Cumhurbaşkanım sizin bir tavır ortaya koymanızı toplum hiç ciddiye almayacaktır. Kendi siyasi geleceğiniz üzerine bir hesap mı yapacaksınız? Yoksa Türkiye'nin geleceği halkın yararı üzerine bir muhasebe içindesiniz, bunu ortaya koyma günüdür."

"BU BİR BAKKAL HESABI"

"Hükümetten değişiklik için adım geldi, ne diyorsunuz?" sorusuna Tan, "Bu da bir skandaldır. Sayın Cumhurbaşkanı el altından haber yolluyor. Diyor ki bu iki maddeyi değiştirin, değiştirmezseniz veto edeceğim, veto etmem de hoş olmaz. Ben tasdik edeyim ama siz bu iki maddeyi değiştirin. Bu bir bakkal hesabı. Sayın Cumhurbaşkanı AK Partili değildir. Bu zaten siyasetin bütün çivileri çıktı. Son sallanan çivinin de yerinden çıkmasıdır. Bu döner dolaşır Sayın Cumhurbaşkanını vurur bu tip hadiseler siyaseten yani. Eğer o iki madde doğru değil ise siz veto edersiniz. Ondan sonra buradan değişir, gider. Bunun doğru yolu budur. Neyi tasdik ettiniz? Kayserili tüccar hesabıyla ülke yönetilirse bir tabir olarak kullanıyorum bunu, kimse üzerine alınmasın. Kayserili tüccar hesabıyla ülke yönetilmez" dedi.

"Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün internet yasasını onaylamasının ardından yaklaşık 4 saat içinde 57 bin takipçi kaybettiğine dikkat çekiliyor, ne diyorsunuz?" sorusuna Tan, "Halkın tepkisidir. Bunu Sayın cumhurbaşkanının dikkate alması lazım" dedi.

Tan, "Herkese bıçak sallamayla ülke yönetilemez" diye konuştu.

"GEÇMİŞTEKİ DEĞERLENDİRMELERİNİ DEĞİŞTİRDİ"

Bir basın mensubunun, "Abdullah Öcalan'ın Şeyh Said isyanıyla ilgili görüşünü nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna da Tan, "O da geçmişteki birçok değerlendirmesini zaman içerisinde birçok siyasetçi gibi değiştirdi veya düzeltti veya açıkladı. Bana sorarsanız Şeyh Said hadisesi bir başkaldırıdır. Laikçi Kemalist diktatörlüğe karşı Müslüman Kürtlerin şerefli bir başkaldırısıdır" yanıtını verdi.
Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2014, 23:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER