BDP'li Irmak ve Sarıyıldız Tahliye Talep Etti

BDP milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız ile bağımsız milletvekili Kemal Aktaş'ın avukatları milletvekillerinin tahliyesini talep etti.

BDP'li Irmak ve Sarıyıldız Tahliye Talep Etti
 Anayasa Mahkemesinin, Diyarbakır'da tahliye talepleri reddedilen KCK davaları sanıklarından BDP milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız ile bağımsız milletvekili Kemal Aktaş hakkındaki ihlal kararı üzerine avukatları Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesine başvuruda bulunarak milletvekillerinin tahliyesini talep etti.

ANAYASA MAHKEMESİ'NİN KARARI SONRASI TAHLİYE TALEBİ

Diyarbakır'da tahliye talepleri reddedilen KCK davaları sanıklarından BDP milletvekilleri Irmak ve Sarıyıldız ile bağımsız milletvekili Aktaş'ın avukatlarının başvuruda bulunmasının ardından Anayasa Mahkemesinin, "tutukluluklarının makul süreyi aştığı" ve "seçilme haklarının ihlali" iddiasıyla başvurularını haklı bulması üzerine avukatları Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesine başvuruda bulundu.

Avukatlar, başvuruda Anayasa Mahkemesinin kararını örnek göstererek milletvekilleri Irmak, Sarıyıldız ve Aktaş'ın tahliyesini talep etti.

BALBAY KARARI GEREKÇE OLARAK GÖSTERİLDİ

Tutuklu milletvekillerinin, Anayasa Mahkemesinin CHP Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliyesine ilişkin verdiği kararı gerekçe göstererek bir süre önce yaptıkları başvurular, yargılandıkları mahkemece "Anayasa Mahkemesinin bireysel başvuru hakkı sonucunda vermiş olduğu kararlar hangi dosya için verilmişse özel olarak o dosyanın tarafı hakkında sonuç doğurur" gerekçesiyle reddedilmişti.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2014, 11:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER