BDP'li Kışanak: Bu Perişanlığı Reva Gören Zihniyet Bu Topraklardan Sökülüp Atılacaktır

Başkan'ı SİZE GETİRECEĞİZ BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Gültan Kışanak, Çermik'te 4 köyü de ziyaret etti.

 BDP'li Kışanak: Bu Perişanlığı Reva Gören Zihniyet Bu Topraklardan Sökülüp Atılacaktır
 
BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Gültan Kışanak, Çermik'te 4 köyü de ziyaret etti. Kışanak, Aynalı Köyü'nde, "Yaşasın başkan Apo", "Başkansız yaşam olmaz" solganlarıyla karşılandı. Kışanak, "Gençlerin özlemlerini, hayallerini gerçekleştirmek bizim görevimizdir. Başkanı size getireceğiz . İyiki varsınız. İyiki birlikte mücadele ettik ve bu günlere geldik. Bu halkın mücadelesinin ilk kıvılcımın atıldığı ilçelerden birisidir burası. Burada büyük mücadeleler büyük direnişler yaşandı. Ama yıllarca sistem partilerinin kurduğu tezgahla biz halkımızla buluşamadık. Ama biz belediye'yi sizlere teslim edeceğiz. Aynalı Köyü'nü bölgede örnek bir köy haline getireceğiz. Türkiye'nin batısındaki şehirlere ve köylere yollar, otobanlar, hızlı tren, vayadük yaptılar. Ama şu köylerimizin beşer metrelik yolunu yapmadılar. Çünkü bize yabancılar onlar. Bizden değiller. Oy vermediğiniz parti kalmadı. Her gelen sefasını sürdü. Kendi kasasını, kendi cebini doldurdu. Artık bu sömürgeci zihniyet, bize bu yoksulluğu, bu perişanlığı reva gören zihniyet bu topraklardan, Çermik'ten, Diyarbakır'dan tüm Kürdistan'dan sökülüp atılacaktır" diye konuştu.

ANLI: ARTIK KÜRT VE KÜRDİSTAN ZAMANI GELMİŞTİR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili adayı avukat Fırat Anlı, Eğil İlçesi'nin Akalın Köyü'nde seçim çalışmalarını yürüttü. Anlı, 1925 Kürt ayaklanmasının lideri olan Şeyh Sait zamanında bölgede darağaçlarının kurularak insanların katledildiğini söyleyerek, "Artık hiç kimse Kürt halkına böyle bir şeyi yapmaya cesaret edemez" dedi. Sarıcak Köyü'nde de kendisini karşılayan vatandaşlara seslenen Anlı, artık Kürt ve Kürdistan'ın zamanının geldiğini belirterek şunları söyledi:

"Artık Kürt ve Kürdistan zamanı gelmiştir. Artık açık bir şekilde ifade edebilirim ki her onurlu bir halk gibi kendimizi göstermemiz lazım. Kürt halkı adına diyebilirim ki biz kimseye haksızlık yapmıyoruz, kimsenin hakkını elinden almıyoruz. Şuan Sarıcak Köyü'nün merkezinde petrol çıkıyor. Bundan köylüler ne kadar faydalanıyor. Bölgenin geri kalmışlığını her defasında dile getiriyorlar ve siz bizim en büyük yükümüzsünüz diyorlar. 'İstanbul, Kocaelli, Mersin, İzmir kazanıyor biz size para gönderiyoruz' diyorlar. külliyen yalandır iki yüzlülüktür" dedi.

Anlı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin artık yerel Parlamento gibi bütün yerleşim yerlerini karar mekanizmasında aktif rol oynayarak karar verebileceğini belirterek, "Köylerde temsilcileriniz olacak Diyarbakır meclisine gelip önerilerinizi meclis çatısı altında dile getirecekler. Bize 'özerklik istiyorsunuz' diyorlar deyip kamuoyunu korkutmaya çalışıyorlar. Bizim için özerklik Sarıcak'ta yapılması gerekenin Ankara'da kararını vermeyin. Diyarbakır ile Ankara arasında bin kilometre mesafe var Ankara'dan Sarıcak köyüne bir karar verme sağlıklı değil. Biz bunu kabul etmiyoruz" dedi.

VOLEYBOL MAÇI YAPTI

Kışanak, Çermik'teki seçim çalışmasından sonra Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü'nün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kurumlararası düzenlediği voleybol turnuvasında BDP'nin kadın belediye başkan adaylarıyla birlikte ter döktü. Maçtan sonra konuşan Kışanak, turnuvaya destek olmak amacıyla temsili bir maç oynadıklarını belirterek, "Spor en çok kadına yakışıyor. BDP'li belediyeler olarak bütün spor tesislerimizden kadınların daha etkin bir şekilde yararlanması için düzenlemeler yapacağız"dedi.
Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2014, 21:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER