HDP'den Erdoğan'a MİT ve Paris suikastleri çağrısı!

HDP grup toplantısında konuşan Eş Başkan Sebahat Tuncel, Paris suikastlerinin arkasında MİT'in olduğu yönünde delilleri hatırlattı ve Başbakan'a seslendi...

HDP'den Erdoğan'a MİT ve Paris suikastleri çağrısı!
 HDP Eş Başkanı Sebahat Tuncel, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada AK Parti hükümeti ve Başbakan Erdoğan'a sert suçlamalar yöneltti. 

ERDOĞAN'A PARİS SUİKASTLERİ İÇİN MİT ÇAĞRISI

Hükümetin çözüm sürecinde gereken adımları atmadığını savunan Tuncel, Paris suikastleri ve Türkiye Suriye sınırında öldürülen Rojavalı Kürtler için hükümeti göreve çağırdı. Fransa emniyet güçlerinin yaptığı araştırmalar sonucunda Paris'teki suikastlerin zanlısı Ömer Güney'in internete sızdırılan ses kaydının greçek olduğu sonucuna varıldığını hatırlatan Tuncel "Başbakan neden yanıt vermiyor."diye sordu. Kayıtlarda Güney ile MİT'ten olduğu iddia edilen kişiler arasında Paris'teki suikast için hazırlık yapılıyordu.

BU SES KAYDI MİT'İN KATLİAM HESABI YAPTINI GÖSTERİYOR

"Bu ses kaseti Ömer Güney'in MİT ile katliam hesabı yaptığını gösteriyor. Başbakan neden yanıt vermiyor. AKP hükümetinin bu konuda hiç bir adım atmamasını çözüm sürecine dönük önemli bir durum olduğunu düşünüyoruz."

ROJAVALI SINIRINDA IŞİD VE NUSRA'YA DESTEK İDDİASI

"Bu süreç böyle oyalamak ile gitmez. Başbakan'a sesleniyoruz: Samimi misiniz? O zaman gerekli adımları atın. Kalekolları sorgulayacağız, sınırlardaki uygulamaları sorgulayacağız. Özellikle Rojava devrimini kabul etmeyen bir hükümet Türkiye'deki halkların taleplerini kabul etmez. Rojava sınırında Türk ordusu tarafından işkence gören ve öldürülen çok sayıda Rojavalı Kürt var. Daha dün Rojavalı bir kadın sınırda yaşamını kaybetti. Bu yargısız infazdır. AKP hükümeti El Nusra'ya IŞİD'e her türlü desteği verip sınır açıyor. Bu konuda Davutoğlu'nu göreve davet ediyoruz. Kabul etseniz de etmeseniz de artık komuşunuz Kürdistan. Kaldı ki PYD iyi ilişkiler geliştirmek istiyor, sorun istemiyor."

SORUNLAR BİR GÜNDE ÇÖZÜLMEZ AMA BİR İRADE GÖRMEK İSTİYORUZ

"Bizim görevimiz uyarmak. Çünkü bu savaştan bıktık ve barış istiyoruz. 7 defa ateşkes ilan edilid ama hepsi sonuçsuz kaldı. O nedenle bu defa bu süreci iyi değerlendirmek gerek. Sorunlar bir günde çözülmeyecek elbette ama bir çözüm iradesi görmek istiyoruz."

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2014, 16:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER