Büyükşehir Gururlu

2. ve 3. Lig'de mücadele eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Voleybol takımı sporun yanı sıra eğitimde de başarılı bir grafik çiziyor.

Büyükşehir Gururlu
Sporcularımızın Okul Başarıları

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesporun Erkek ve Kadın Voleybol sporcuları kulübün sağladığı dershane katkıları ile üniversiteye girerek bir çok gence örnek oldular.

2. ve 3. Lig'de mücadele eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Voleybol takımı sporun yanı sıra eğitimde de başarılı bir grafik çiziyor.
Kadın ve Erkek voleybol takımlarından 6 sporcuyu üniversiteye kazandıran Yeşil-Kırmızılı kulüp, eğitime verdiği önemi ve bu yöndeki çalışmaların ne denli başarılı olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulüp Balkanı Metin Kılavuz, sporda yer alan erkek anlayışını yıktıklarını belirterek şunları söyledi.


‘’Bize Göre Spor Kadın’ın Spor’a Daha Aktif Katılımıdır’’

’’Kulüp olarak her zaman her alanda şunu ifade ediyoruz. Spor denince Türkiye ve Dünya'da akla gelen sporu sadece erkekler yapar düşüncesi, anlayışı söz konusudur.
Her zaman belirttiğimiz gibi spor Kadın ve Engelli arkadaşların daha aktif katılımıdır. Yine bölgemizde belkide birçok sporun atası sayılabilecek Bîrê’nin tarihle buluşmasıdır. Bu anlayışı tarzını benimsememiz gerekiyor.  Mevcut çarpık spor anlayış tarzına eleştirisel yaklaşarak çeşitli pratiklerle değişimin olabileceğini savunuyoruz. Bugün bizi ziyarete gelen altyapımızdan yetişip profesyonel takıma kadar yükselip kendisini geliştiren gençlerimiz kulübümüzün verdiği destek ile Üniversiteyi kazanmaları bizim yapmak istediğimiz eğitim ile ilgili hedeflerimize işaret ediyor.’’

‘’Sporda Toplumsal Başarıların Önemini Benimsiyoruz’’

"Kadim şehrimizde 0-24 yaş arası 450 binin üzerinde genç nüfusu var. Deniz yıldızlarına benzetiyoruz. Kulüp olarak bir amacımızda, deniz yıldızlarının tekrar denize kavuşmalarında kolaylaştırıcı rol oynaya bilmektir.
Sporda başarılı toplumlara bakıldığında tarihsel devrim içerisinde sporun ve sanatın yakınlıkları toplumsal başarılarda direk olarak etkilendiğini görmekteyiz. Spor eliyle bireye özgüven kazandırma, kendi kimliği ve rengiyle toplumda ifade gücünü artırabilmek önemlidir. Bugünkü tablo bunu işaret ediyor bu başarıda emeği geçen yönetim kurulu üyelerimize,hocalarımıza ve çok değerli spor emekçilerine teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum." 

Metin Kılavuz'dan sonra söz alannKadın Voleybol takımının başarılı antrenörü Keziban Elgörmüş Ata ise, sporcuları sadece sahada yetiştirmediklerini. Hayattada yetiştirmeye çalıştıklarını belirterek şunmları söyledi.

Sporcu Eğitimine Kulüp Olarak Önem Veriyoruz

"Sporcu yetiştirirken en ön planda sporcunun eğitimine önem veriyoruz.Her zaman barış yanlısı sporcular yetiştirme amacındayız. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor kulübünün kendilerine sağladıkları eğitim hizmetleri kapsamında 3 kadın 3 erkek olmak üzere toplam 6 sporcumuz Üniversite'de okuamaya hak kazandı. Bu bizler içinde mutluluk verici bir olay. Hedefimiz bundan sonrada da aynı. Önce başarılı bireyler yetiştirmek istiyoruz."

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2013, 12:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER