Onların Sayesinde Buradayız

Y.Diyarbakırspor Teknik Direktörü Namık Altunsoy, takımı 3.Lig’e çıkaran Faruk Türk ve ekibine teşekkür ederken,anlamlı ifadeler kullandı.Altunsoy,”Bugün buradaysak onların sayesindedir.Onların emekleri hiçbir zaman unutulmaz. Özellikle Faruk hoca ve ekibi bu kulübün tarihine geçmiştir. Onları her zaman yanımızda görmek istiyoruz.” dedi.

Onların Sayesinde Buradayız
‘1968’DE YANAN MEŞALEYİ SÖNDÜRMEDİLER’

4-0 kazanılan Arsinspor maçı sonrasında Uzay Tv’ye değerlendirmelerde bulunan Namık Altunsoy, Diyarbakırspor’un tarih sahnesinde silinmemesinde en önemli payın takımı şampiyon yapan yönetim,teknik heyet ve futbolcular olduğunu söyledi.Altunsoy,“1968 yılında yanan meşaleyi geçen sezon söndürmeyerek bu takımı profesyonel lige taşıyan başkanımızı yönetimimizi,benden önceki emektar teknik heyeti ve futbolcu kardeşlerimizi kutluyorum. Bugün buradaysak onların sayesindedir.Onların emekleri hiçbir zaman unutulmaz. Özellikle Faruk hoca ve ekibi bu kulübün tarihine geçmiştir. Onları her zaman yanımızda görmek istiyoruz.” dedi.

‘FARKLI GALİBİYET YANILTMAMALI’

Maçı da değerlendiren Altunsoy,farklı galibiyetin sevindirici olduğunu ancak eksikleri de görmeleri gerektiğini ifade etti.Altunsoy,”Arsinspor puan cetvelinde önümüzdeydi. Buna rağmen iyi futbol oynayarak farklı kazandık. Tabi çıkarmamız gereken dersler de var. 4-0 eksiklerin üstünü örtmemelidir. Eksiklerimiz var ve bunları gidermeliyiz. Farklı galibiyetin sarhoşluğuna kapılırsak eksiklerimizi gideremez ve daha iyi noktalara gelemeyiz. Biz bu takımı Adıyaman’ı ve Arsin’i yensin diye değil şampiyon olsun diye kurduk. Taraftarlarımız muhteşemdi. Mükemmel destek verdiler. Coşkuları görülmeye değerdi. Bu kente de bu yakışır.Kritik bir haftaya girdik. Önce kendi evimizde Altay’la kupa,daha sonra da deplasmanda Ayvalıkgücü ile lig maçı oynayacağız. İki maçı da kazanmak istiyoruz. Ayvalıkgücü maçı sentetik sahada oynanacak. Ayrıca tanımadığımız bir bölge. Bu yüzden işi sıkı tutacağız.”şeklinde konuştu.

VALİ KIRAÇ: 'HER ŞEY ÇOK GÜZELDİ'

Maçı izleyen Vali Mustafa Cahit Kıraç,Y.Diyarbakırspor’un haklı bir galibiyet aldığını ifade ederek taraftarların takıma olan desteklerine ve rakibe yönelik centilmence tutumunu da övdü. Kıraç,şöyle konuştu :“Yeni Diyarbakırspor’u kutluyorum. Çok güzel bir oyunla farklı galip geldi. Hepimiz mutlu olduk. Diyarbakır,Süper Lig deneyimi olan bir şehir. İnşallah kısa zamanda tekrar hak ettiği konuma gelecek. Bizler de elimizden gelen desteği vereceğiz. Halk sporu çok seviyor. Taraftarlar takımlarına destek verdikleri gibi rakibe karşı da misafirperverliğe yakışır davranışlarda bulunuyor. Bu maçta da çok güzel görüntüler vardı. Geçen hafta ifade ettiğim üzere fırsat buldukça maçlara geleceğiz.”

‘DİYARBAKIR’A MİLLİ MAÇ VERİLMELİ’


Diyarbakırspor eski başkanı Dr. Abdurrahman Yakut,federasyon heyetinin daveti üzerine maçı izlemeye geldiğini hatırlatarak Diyarbakır takımlarının desteklenmesi gerektiğini anlattı. Yakut,Diyarbakır’a milli maç verilmesini de isteyerek,” Yeni Diyarbakırspor hak ettiği bir galibiyet aldı. Sonuç daha da farklı olabilirdi. Emeği geçen herkesi kutluyorum. İki takımın profesyonel liglerde olması Diyarbakır’a yetmez. Bunların sayısı artmalıdır. Süper Lig ve PTT 1.Lig’de takımlarımız olmalı. Diyarbakırspor yeniden küllerinden doğarak hak ettiği yere gelmelidir. Bu konuda üzerime düşen ne varsa her zaman için bunu yapmaya hazırım.Kurumlarda süreklilik esastır. 2009 yılında dönemin federasyonu yönetimini Diyarbakır’da ağırlarken, federasyon başkanı Mahmut Özgener’den Diyarbakır’da milli maç oynatma sözü almıştık. Futbol Federasyonu Asbaşkanı Edip Eren’e bunu hatırlattım. Kendisi de bu konuda elinden geleni yapacağını söyledi. Tabi bunun için Atatürk Stadı’ndaki eksiklerin giderilmesi lazım. Edip Eren de bu konuda bir hayli istekli. Milli maç Diyarbakır’ın çehresini değiştirir.”dedi.

‘MİLLİ MAÇ İÇİN STAT YETERSİZDİR’

Taraftarların yeniden tribünlere dönmesinin önemli bir olay olduğunun altını çizen TFF Asbaşkanı Edip Eren,kulüplere olan desteklerinin devam edeceğini ifade ederek milli maç için ise şu anki stadın yetersiz olduğunu anlattı. Eren,şunları söyledi :“Taraftarın tekrar tribünlere dönmesi önemli bir olaydır. Diyarbakır’ın futbolda tekrar ayağa kalkması adına güzel bir gelişmedir. İyi futbol,centilmence davranan bir taraftar ve hak edilmiş bir sonuç çıktı ortaya.Bu tablodan dolayı çok mutlu oldum.Taraftarın milli maç isteğini çok olumlu buldum.Şu anki stat buna uygun değil. Yeni bir stat yapılıyor. Bu stat tamamlandıktan sonra milli maç vereceğiz Diyarbakır’a. Büyükşehir Belediyesi çok profesyonel şekilde tesisleşmeye gidiyor. Yeni Diyarbakırspor henüz yolun başında. Onlar da adımlar atıyor. Kulüplerimize tesis çalışmaları konusunda desteğimiz oldu, olmaya da devam edecektir. Diyarbakır’a güzel bir tesis kazandırmak istiyoruz. Vali bey arsa tahsisi konusunda söz verdi. Taraftarın yaptığı taşkınlıklar geçmişte Diyarbakırspor’a zarar verdi. Ama şimdi bundan ders çıkarıldığını görüyorum. Taraftar daha olgun davranıyor. Halk Diyarbakır’ı temsil eden iki kulübe de sahip çıkmalıdır.”

HÜSNÜ: 'GALİBİYETLERİN DEVAMI GELECEK'

Futbolculardan Hüsnü Zeybekoğlu,takımın iyi yolda olduğunu ifade ederek başarılı sonuçlar almaya devam edeceklerini söyledi. Başarılı futbolcu,“Geçen hafta Şekerspor’u deplasmanda yenerek şanssızlığımızı yendik. Bu maçı da kazanarak taraftarlarımıza moral vermek istiyorduk. Çünkü Yozgat maçında şanssız bir yenilgi alarak onları üzmüştük. O maçtan sonra ‘kimse endişelenmesin.Bu takım şampiyonluğa oynayacak’ demiştik. Rakibimizi farklı yendik. İyi futbol oynadık ve taraftarlarımızla bütünleştik. Hedefimiz olan şampiyonluğa doğru yürüyoruz. Bu yolda her galibiyet önemlidir. Kazandığımız 3 puanı bizi desteklemeye gelen muhteşem taraftarımıza armağan ediyoruz.”ifadelerini kullandı.

GALİBİYETİ TARAFTARA ARMAĞAN ETTİLER

Futbolculardan Hasan İnci,“Diyarbakırspor formasını giymek bizim için onurdur. Puan sıralamasına baktığımızda 7 puanımız var ama aslında 10 puan olmalıydı. Yozgatspor’a mücizevi şekilde yenildik. Şekerspor galibiyetiyle kendimize geldik.Bugün de farklı kazanarak yolumuza devam ettik. Kupadaki Adıyaman maçıyla beraber üst üste 3.galibiyetimizi aldık.”derken,Atilla Erel ise galibiyeti taraftarlara armağan etti. Atilla,”3 puan camiamıza hayırlı olsun. Bu sonucu saygıdeğer Diyarbakır halkına armağan ediyoruz. Tek düşüncemiz Diyarbakırspor’u layık olduğu konuma getirmektir. Sezon sonunda inşallah şampiyon olacağız.”dedi.
Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2013, 12:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
samet
samet - 11 yıl Önce

takımda forvet yok hucuma kalkarken çok top kaybediyor

SIRADAKİ HABER