'Parayı yatırmazsanız maçı oynatmayız!'

Gençlik Hizmetleri ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü ,Yeni Diyarbakırspor’dan stat kirasını peşin isteyerek eşi benzeri yaşanmayan bir dayatmaya imza attı. Bu nedenle yarınki Yozgatspor maçı tehlikeye girdi. Taraftarlar da ,”Diyarbakır’da sporu bitirmek mi istiyorsunuz?” diyerek bu duruma tepki gösterdi.

'Parayı yatırmazsanız maçı oynatmayız!'
 PEKİ BURADA KİM MAÇ YAPACAK?

‘Yenisi yapılacak’ bahanesinin arkasına sığınarak TOKİ’ye devredilen ancak yine de 2 yıllık kullanım yetkisi kendisine devredilen Atatürk Satdı’na bakım yapmayarak 53 yıllık stadı çürümeye terk eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bu kez başka bir skandala imza attı. Daha önce Büyükşehir Belediyespor’dan astronomik rakamlar isteyerek ve akıl almaz engeller çıkararak Büyükşehir Belediyespor’u pes ettiren anlayış bu kez de hiçbir yenileme yapmadığı stat için Yeni Diyarbakırspor’dan kiranın ve masrafların peşin yatırılmasını istediği iddia edildi. Aksi takdirde burada maç oynanmasına izin vermeyeceklerini belirten müdürlük yetkilileri,bugüne kadar Türkiye liglerinde örneği olmayan dayatmaya imza attı.

PARA YOKSA MAÇ OYNAYAMAZSINIZ’

Talep edilen rakam ülke ortalamasının üzerinde olmasına rağmen bunu ödemeyi kabul eden Y.Diyarbakırspor’un ‘daha sonra ödeyelim’ talebini kabul etmeyen yetkiliker,para peşin yatırılmadığı takdirde yarınki Y.Yozgatspor maçına izin vermeyeceklerini ifade ederek üstü kapalı tehditte bulunduğu iddia edildi. Sorun son anda çözülmezse Y.Diyarbakırspor-Y.Yozgatspor maçı Pazar günü oynanmayabilir. Bu duruma hem taraftarlar hem de sporseverler tepki gösterdi.’Devlet halka spor yaptırmakla görevlidir’ yönündeki anayasal hakkı ihlal eden bu tutumun devam etmesi halinde bu krizin ilerleyen haftalarda çok daha vahim boyutlara ulaşabileceği ifade ediliyor.

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2013, 13:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER