YENİ DİYARBAKIRSPOR’UN ALT YAPISI BAŞARILI BİR SEZONU GERİDE BIRAKTI

TFF’nin organize ettiği deplasmanlı akademi ligleri yerine yine TFF tarafından düzenlenen yerel liglere katılan Yeni Diyarbakırspor, başarılı bir sezonu geride bıraktı. Yeşil-Kırmızılı kulüp,Diyarbakır alt yapı liglerinde 1 şampiyonluk,2 ikincilik ve 2 üçüncülük kazandı.

YENİ DİYARBAKIRSPOR’UN ALT YAPISI BAŞARILI BİR SEZONU GERİDE BIRAKTI
 TÜM KATEGORİLERDE ZİRVE MÜCADELE

TFF’nin organize ettiği deplasmanlı akademi ligleri yerine yine TFF tarafından düzenlenen yerel liglere katılan Yeni Diyarbakırspor, başarılı bir sezonu geride bıraktı. 5 ayrı yaş kategorisinde mücadele eden Yeni Diyarbakırspor, toplamda 1 şampiyonluk,2 ikincilik ve 2 üçüncülük kazandı. Toplamda 34 maç yapan Yeşil-Kırmızılılar,26 galibiyet,7 yenilgi ve 1 beraberlik alırken, rakip ağlara 91 gol bırakıp kalesinde 30 gol gördü.

Teknik Sorumlu Enver Aylak ve antrenör Yunus Karaaslan yönetiminde yerel liglerde mücadele eden Y.Diyarbakırspor, U-12 Ligi ile sezonu tamamlayacak.

ŞAMPİYONLUK VE PLAY-OFF BAŞARISI

U-19 liginde 9 maçta 8 galibiyet ve 1 yenilgi alarak şampiyon olan Y.Diyarbakırspor,en önemli başarısına bu kategoride ulaştı. U-14 liginde grup aşamasını 7 maçta 5 galibiyet ve 2 yenilgi alarak üçüncü tamamlayan Y.Diyarbakırspr,Play-Off oynama başarısını gösterdi. U-13 ligini  5 maçta 3 galibiyet,1 beraberlik ve 1 yenilgi alarak ikinci tamamlarken,U-16 liginde de ikinci oldu. Bu kategoride 7 maçta 6 galibiyet ve 1 yenilgi aldı. U-17 liginde ise üçüncülük kazandı. 6 maçta 4 galibiyet ve 2 yenilgi aldığı bu kategoride de şampiyonluğu az farkla kaçırdı.

ENVER AYLAK UMUTLU KONUŞTU

Sezonun değerlendirmesini yapan Enver Aylak,tüm kategorilerde iddialı olduklarını söylerek,gelecek için umutlu konuştu. Aylak,”Birinde şampiyon olduk,birinde Play-Off’a kaldık ve diğer üçünde de şampiyonluğu az farkla kaçırdık. Gelecek vaat eden oyuncularımız var. Zaten en önemli hedefimiz kulübümüze oyuncu kazandırmak. Sezon içinde 4-5 oyuncumuz A takımla idmanlara çıktı. Bazı oyuncularımız büyük ihtimalle A takım kampına katılacak. Yeni sezon ve ondan sonraki süreç kulübümüzün alt yapısı için daha iyi olacak. Bu umut ve ışığı görüyoruz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2015, 14:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER