Çözüm sürecinde ‘heyet’ vizesi

Çözüm sürecinde yaşanan tıkanma BDP’lilerin Adalet Bakanı Sadullah Ergin’le yaptığı görüşmelerin ardından belirli ölçülerde aşılırken, İmralı heyetine veto yiyen HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in de eklenmesi sürecin yeniden ivme kazandığı yorumlarına yol açtı

Çözüm sürecinde ‘heyet’ vizesi
Önder’in heyete dahil edilmesinde Öcalan’ın etkili olduğu, Öcalan’ın Önder’in yanı sıra DTK Eşbaşkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk’le de görüşmek istediğini bildirdiği iddia edildi. BDP’den istifa ederek, yeni kurulan BDP destekli HDP’de Çözüm Sürecinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Önder’in hafta sonu Öcalan’la görüşmek üzere BDP heyeti ile birlikte İmralı’ya gideceği öğrenildi.

Milliyet’e konuşan Önder, hükümetin vetosunun sürecin ruhuna uygun olmadığını, bunun hükümet tarafından farkedildiğini belirterek, “En geç pazar (yarın) günü gidebiliriz. Bu heyete müdahalelerin kabul edilemeyeceği ve süreçle bağdaşır bir tutum olmadığı herkes tarafından dile getirildi. Sanırım Sayın Öcalan da bu şekilde mesaj gönderdi. Onun üzerine yeniden böyle bir düzenlemeye gidildi. Süreçten daha önemli hiç bir şey yok. Görüşmemiz tamamen süreç bağlantılı olacak. Birde HDP’nin de sürece bu şekilde dahil olması önemli. Genel Başkan Yardımcısı olarak sürece dahil edilmem önemlidir” dedi.

MİLLİYET

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2013, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER