28 Şubat "Postmodern Darbesi"Nin 17. Yılı

Diyarbakır'da 17. yılında 28 Şubat "Postmodern Darbesi"ni protesto eden grup ile bunlara tepki gösteren kişiler arasında gerginlik yaşandı

28 Şubat
 Diyarbakır'da 17. yılında 28 Şubat "Postmodern Darbesi"ni protesto eden grup ile bunlara tepki gösteren kişiler arasında gerginlik yaşandı.

Yenişehir ilçesi Sanat Sokağı'ndaki Ofis Camisi'nde kılınan Cuma namazının ardından aralarında Memur Sen ve Özgür-Der'in de bulunduğu 72 sivil toplum kuruluşundan oluşan Diyarbekir Darbelere Hayır, Çözüme Evet Platformu üyeleri yürüyüş düzenlemek istedi.

Platform üyeleri, üzerinde "darbeciler" yazılı temsili tabutu caminin önüne getirince, başka bir grup da "dinin siyasete alet edildiğini" ileri sürerek sözlü müdahalede bulundu. "Biz de ayakkabı kutuları getirelim mi? Kahrolsun yolsuzluk" demesi üzerine iki grup arasında gerginlik yaşandı, karşılıklı sloganlar atıldı. 

Grup daha sonra hükümet aleyhine slogan atarak, temsili tabut üzerindeki "darbeciler" yazısını yırtmak istedi. Bunun üzerine "Darbeciler", "ABDuşakları", "Kahrolsun işbirlikçi hainler" ve "İşbirlikçi cunta" sloganları atan platform üyeleri de gruba tepki gösterdi.

Olay yerine gelin polis ekiplerinin uyarıları üzerine yürüyüşü engellemeye çalışan grup, bölgeden uzaklaştırıldı. Platform üyeleri de "28 Şubat Zorbalığının Hesabı Sorulacak" yazılı pankart ve "Darbeciler" yazılı temsili tabutla yürüyüşünü gerçekleştirdi.

Ofis Semti'ndeki AZC Plaza önünde grup adına açıklama yapan platform sözcüsü Mehmet Duyu, darbe girişimlerinin tümünün altında yaşanan sebebin halkın öz yönetimine, devlete yansıtmasını hazmetmeme gerçeği olduğunu söyledi.

Duyu, 28 Şubat darbesi ile binlerce Müslümanın zindanlara atıldığını, dindarlara karşı sürek avının başlatıldığını, camilerin kapısına kilit vurulduğunu, binlerce dindarın fişlendiğini, memuriyet haklarının ellerinden alındığını anımsattı.

Son günlerde 28 Şubat uygulamalarını hatırlatırcasına devletin içinde yapılanmış derin yapıların eliyle dindar insanların mağdur edildiğini anlatan Duyu, 17 Aralık operasyonlarının ardından hükümet aleyhine hukuki olmaktan çok öte siyasi amaçlarla planlar düzenlendiğini söyledi.

Bu dinlemelerin amacının dindarları sindirmek, itibarsızlaştırmak ve etkisiz kılmak olduğunu ifade eden Duyu, "Dün rahmetli Erbakan'ın şahsında İslami kimliğe düşmanlık besleyenler özelde bu coğrafyadaki mazlum halkın, genelde tüm İslam dünyasının önünü kesmek isteyen aynı zihniyet mensupları, bugün de sandıkta bir türlü devrilmeyen ve halkın büyük çoğunluğunun desteğini alan Erdoğan şahsında fitne üreten bir 'paralel yapı' adı altında dostmodern bir darbe gerçekleştirmek istemektedirler" ifadelerini kullandı.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı. 

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2014, 15:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER