Bakan Eker ve Yılmaz Folklor Yarışması Törenine Katıldı

Diyarbakır Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen halk oyunları yarışması, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla başladı.

Bakan Eker ve Yılmaz Folklor Yarışması Törenine Katıldı
 Diyarbakır Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen halk oyunları yarışması, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla başladı.
Diyarbakır'da temaslarını sürdüren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen halk oyunları yarışmasına katıldı. Ziya Gökalp Spor Salonu'nda yapılan yarışmaya Bakanlar Eker ile Yılmaz'ın yanı sıra Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, İl Emniyet Müdürü Hasan Böğürcü, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hilmi Atabay, Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç ve çok sayıda davetli katıldı. Düzenlenen yarışmada bir konuşma yapan Bakan Cevdet Yılmaz, Kalkınma Bakanlığı olarak, sosyal içerikli projelere her zaman desteklediklerini ifade ederek, folklorun geçmişin değerlerini geleceğe taşıdığını söyledi. Bakan Yılmaz, "Hayatımızı zenginleştirmemizde, güzelleştirmemizde bu tür faaliyetlerin çok önemli rolleri var. Hayat sadece maddi varlıklardan ibaret değil. İnsan dediğimiz varlık, işte bu güzelliklere ihtiyaç duyuyor. Geleneklerimizi yaşatmak hepimizin sorumluluğudur. Folklor bu anlamda çok önemlidir. Geçmişin güzel değerlerini geleceğe taşımamızda önemli rolü var. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzaklaşmasından ve sağlıklı bir hayat sürdürmelerine önemli katkılar sağlıyor. Kalkınma Bakanlığı olarak, SODES projeleri başta olmak üzere, bu tür faaliyetlere destekler veriyoruz. Bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

Daha sonra söz alan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise Ak Parti iktidarında Diyarbakır'a yapılan sportif yatırımlarını anlattı. Bakan Eker, "2 Yıl önce büyük bir kapalı spor salonu inşa edildi. Gerek su sporuyla, futbol, voleybol, basketbol gibi bir çok alanda spor yapılabilecek tesislerin temelleri atıldı. Bazılarının da ihaleleri yapıldı. 33 Bin kişilik stadyumun ihalesi yapıldı. Onunda inşaatı başlıyor. Burada birazdan 23 kulüp yarışacak minikler, gençler inanıyorum ki bu salondan Türkiye şampiyonu çıkacak, ondan sonra dünya şampiyonasına kadar yolu var. Diyarbakır bu Güce sahip, ben onara güveniyorum" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2014, 21:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER