Dicle Üniversitesi kampüsündeki ağaç kesimini protesto etti

Diyarbakır'da aralarında bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu bir grup kadın, Dicle Üniversitesi kampüsündeki ağaç kesimini protesto ederek, fidan dikti.

Dicle Üniversitesi kampüsündeki ağaç kesimini protesto etti
 Diyarbakır'da aralarında bazı Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu bir grup kadın, Dicle Üniversitesi (DÜ) kampüsündeki ağaç kesimini protesto ederek, fidan dikti.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen grup, üniversite kampüs alanına geçerek, burada ağaç kesimine tepki gösterdi. Grup adına konuşan Yeliz Ayyıldız, Dicle Vadisi Projesi kapsamında Hevsel bahçelerinde binlerce ağacın kesildiğini belirtti.

Yaklaşık 60 bin dönüm olan ormanlık arazinin Hevsel bahçelerinin bir parçası olduğunu savunan Ayyıldız, "Hevsel bahçelerinde de Gezi Parkı gibi benzeri siyaset izleniyor. Dicle Üniversitesi Su Arıtma Tesisinden bilinçli bir şekilde ormanlık alana akıtılan atık su, burada bataklığa yol açmaktadır" dedi.

 Ayyıldız, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Diyarbakır'da miting düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.

 BDP Genel Başkan Yardımcısı ve BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak'ın da destek verdiği açıklama sonrasında kadınlar alana fidan dikti. 
Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2014, 17:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER