HAKEMLER YAŞANANLARA TEPKİ GÖSTERDİ

Hakemler: Son zamanlarda ligi ve kategorisi hiç fark etmeden; Spor ahlakına, sporun barış ve kardeşlik ruhuna aykırı davranarak, hakemlerimize sözlü ve ne yazık ki fiili saldırılar olmaktadır. denildi

HAKEMLER YAŞANANLARA TEPKİ GÖSTERDİ
 Basın Açıklaması

 

1 Süper Lig

 2 Ulusal Hakem

11 Ulusal Yardımcı Hakem ve onlarca Bölgesel, İl Ve Aday Hakemin görev yaptığı Diyarbakır’ımızda

Son zamanlarda ligi ve kategorisi hiç fark etmeden; Spor ahlakına, sporun barış ve kardeşlik ruhuna aykırı davranarak, hakemlerimize sözlü ve ne yazık ki fiili saldırılar olmaktadır.

İlimizi profesyonel lig ve müsabakalarda başarıyla temsil eden; her platformda ilimizin adından başarıyla söz ettiren bu spor emekçisi hakem arkadaşlarımıza yapılan saldırıları esefle kınıyoruz.

İlimiz bünyesinde düzenlenen okul turnuvalarında bile pırıl pırıl, gencecik evlatlarımıza sporun barış ve kardeşlik ruhunu kazandıracağımız yerde, hocaları ve eğitmenleri olarak taraflı davranıp şiddeti ve kavgayı aşılayarak büyük bir yanlışın içinde olduğumuzun bilinmesi gerekir.

Ayrıca; İlimizde yapılan spora, ahlaka ve insanlığa sığmayan bu çirkin saldırılar Diyarbakır’ımızın da marka değerini düşürmekte, art niyetli kişi ve kurumlara cesaret vermektedir.

Sonuç Olarak;

Hiç kimseye ve hiçbir kurma faydası olmayan; sporun evrensel değerleriyle bağdaşmayan bu saldırılar karşısında “Sporda Şiddet Yasası” gereğinin yerine getirileceği ve adli yargının sonuna kadar takip edileceğinin bilinmesini isteriz.

 

                                                                                                          Nihat Mızrak

                                                                                        TFFHGD Diyarbakır Şube Başkanı

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2014, 17:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER