Altaç, Hüda-par'a Yapılan Saldırıyı Kınadı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, siyasi görüşü ne olursa olsun bu ülkede herkesin siyaset yapma hakkının olduğunu ve HÜDA PAR'a yapılan saldırıları kınadıklarını söyledi.Altaç, bir partinin...

Altaç, Hüda-par'a Yapılan Saldırıyı Kınadı
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, siyasi görüşü ne olursa olsun bu ülkede herkesin siyaset yapma hakkının olduğunu ve HÜDA PAR'a yapılan saldırıları kınadıklarını söyledi.

Altaç, bir partinin saldırıya uğraması ya da baskı altında tutulmasının hiçbir şekilde kabul edilmez olduğunu belirtti. Silopi’de HÜDA-PAR binasına yapılan saldırıyı kınadıklarını dile getiren Altaç, bu tür saldırıları düzenleyenlerin bu yükün altında ezileceklerini dile getirdi. Demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından bir tanesinin siyasi partiler olduğunu aktaran Altaç, “Bu anlamda fikri, düşüncesi siyasal görüşü ne olursa olsun. Siyasi partilerin var oluşu hem demokrasinin vazgeçilmez unsurları hem de çeşitlik anlamında ciddi bir katkı sunar. Bu anlamda biz HÜDA-PAR' a yapılan saldırıyı kınıyoruz” dedi.

Bölgede bir dönem saldırıların ve çatışma ortamının yaşandığını anlatan Altaç, bu anlamda bölge insanının hem maddi hem manevi boyutta çokça bedel ödediğinin altını çizdi. Altaç, “Siyasi partiler bu duruma kayıtsız kalma gibi bir durumu söz konusu değil. Bazen bölge genel manada Ortadoğu ve Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'da bazı siyasi hareketlenmeler gündem çok çabuk değişebiliyor. Bugün HÜDA-PAR' a yapılan saldırı siyasi partilere yapılan ilk saldırı değil, eminim son da olmayacak. Siyasi görüşü ne olursa olsun bu ülkede herkes siyaset yapma hakkına sahiptir. Yasal hakları yerine getirmiş bir partinin saldırıya uğraması ya da baskı altına alınması hiçbir şekilde tasvip edilmez, kabul edilmez” diye konuştu.

“SORUNLAR ŞİDDETLE ÇÖZÜLMEZ”

Düşünce özgürlüğünü, örgütlenme özgürlüğünü, insan haklarını ve demokrasiyi savunan herkesin birbirine saygı göstermesi gerektiğinin bildiren Altaç, “Biz sorunlarımızı şiddet yöntemiyle, kavgayla, sıkı yumruklar ile değil, tokalaşmak suretiyle, birbirimize el uzatmak suretiyle konuşalım, tartışalım. Biz düşünce olarak daha önceki dönemlerde de bu tür saldırılara maruz kalmış bir Parti olarak durumun ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Damdan düşeni ancak damdan düşen anlar. Ortalığı karıştırmaya yeltenenleri tasvip etmiyoruz. Bunu deneyecek olan kişi veya kişiler bunun altında ezilecek” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2013, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER