Kıraç'tan Diyarbakır Açıklaması

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, bölgede son zamanlarda yapılan yatırım, uyuşturucu operasyonları ile çözüm sürecini değerlendirdi.Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, İl Emniyet Müdürü...

Kıraç'tan Diyarbakır Açıklaması
Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, bölgede son zamanlarda yapılan yatırım, uyuşturucu operasyonları ile çözüm sürecini değerlendirdi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, İl Emniyet Müdürü Recep Güven, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hilmi Atabey, İl Milli Eğitim Müdür Mehmet Hadi Ağırbaş, basın mensupları ile GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde bir araya geldi. Yapılan kahvaltının ardından gündeme ilişkin konuları değerlendiren Vali Kıraç, halkın özellikle kendilerine kapkaç, hırsızlık ve uyuşturucu konularında telkinde bulunduklarını, güvenlik güçlerinin de bu konulara hassasiyetle yaklaştığını söyledi. Vali Kıraç, "Son zamanlarda halkımız ile yaptığımız temaslarda halkımızın kapkaç, hırsızlık ve uyuşturucu konusunda telkinlerde bulunuyorlar biz de bu konu üzerinde hassasiyet ile duruyoruz. Hem Jandarma hem emniyet gerekli çalışmaları hassasiyetle yapacak ve ayrıca uyuşturucu bir insanlık suçu, bununla mücadele etmek ahlaki bir iştir. Burada tüm halkımızın bize destek vermesini istiyoruz. Mayıs ayından itibaren 198 operasyonda 47 milyon 893 bin 665 kök kenevir imha işlemi gerçekleştirildi. 16 bin 309 kilo kubar esrar 37 bin 605 kilo gram toz esrar ve 470 kişiye işlem yapıldı. Bu yakalanan uyuşturucunun ekonomik değeri 2 milyar 370 milyon lira değerindeki bir kaynağı kuruttuk ve yaklaşık 5 bin hektarlık bir alanda ekime müdahale ettik. En son yapılan operasyonda 10 ton bir esrar yakalandı, bu piyasaya sürülseydi 2 milyon kişi bundan etkilenecekti. Dolayısı ile bu sadece biz güvenlik kuvvetlerinin değil, insani vicdani ve akli görevidir" dedi.

Diyarbakır’ın bu yıl kamu yatırımları konusunda Türkiye de ilk 5 il arasına girdiğini belirten Vali Kıraç, "Kamu yatırımlarına baktığımızda 914 milyon 822 bin liralık bir kaynak ile Türkiye içerisinde en fazla yatırımı alan 5’inci şehiriz. Ankara, İstanbul, Mardin ve İzmir’den sonra Diyarbakır bu kaynak ile yatırımlarını finanse ediyor. İnşallah bu kaynakları daha çok arttırırız. Özel sektörün ve yabancı sermayenin bu bölgeye yatırım yapması için her türlü desteğe açık olduğumuzu ve bundan sonrada bu tür destek ve taleplere yardımcı olacağımızı ifade etmek istiyoruz. Bunları tabi ki halkımız ile paylaşıp halkımızın desteğini almamız lazım. Arkasında insan sevgisinin olmayan hiçbir girişim başarılı olamaz" diye konuştu.

"ÇÖZÜM SÜRECİ İLE BİRLİKTE BÖLGE HUZUR BULDU, İNSANLARIN YÜZÜ GÜLMEYE BAŞLADI"

Vali Mustafa Cahit Kıraç, çözüm süreciyle birlikte insanların huzur bulduğunu ve yüzünün güldüğünü dile getirdi. Vali Kıraç, "Çözüm süreci ile birlikte bölge huzur buldu, insanların yüzü gülmeye başladı. Bunu en küçük esnaftan, bakkaldan tutun, manava, kasaba, sanayicisine kadar herkeste görüyoruz. Yıl sonu itibari ile 300'ün üzerinde bir yatırım talebi alacağımız düşünüyoruz. Bunun için alanı genişletme, yeni alan bulma, bu yatırım taleplerini karşılayalım diye bir çalışma içerisindeyiz. Şu andaki yatırımları karşılamaktan da uzağız, yeni alanı kurmamız ile birlikte, yine yeni alana ihtiyacımız olacak" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2013, 14:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER