Baydemir Suriçi sakinleriyle toplantı yaptı

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir geçtiğimiz günlerde Suriçi Bölgesindeki Cevatpaşa Mahallesi’nde kaya parçasının kayması sonucu yıkılan evlere ilişkin mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Baydemir Suriçi sakinleriyle toplantı yaptı
Suriçi Bölgesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında olan Cevatpaşa Mahallesi’nde kaya parçasının kayması sonucu 3 ev ciddi biçimde hasar gördü. Baydemir, hasar gören evlerin sahiplerinin de aralarında bulunduğu mahalle sakinleriyle istişare ve karar almak için bir araya geldi.
Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda ki toplantıya Baydemir, Genel Sekreter Fahrettin Çağdaş, Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç, ile İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Murat Alökmen ile birlikte katıldı.

Mahalle sakinlerinin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Baydemir, o bölgedeki projenin Hz.Süleyman Camii ve Sahabeler Türbesinin bulunması ve ayna zamanda afet riski taşıdığı için her halükarda yaşama geçirileceğini belirterek, “Bizler gücümüz oranında halkın mağdur olmaması için çaba sarf ettik ve kiracıların da konut sahibi olabilmeleri nezdinde TOKİ’ye önemli girişimlerde bulunduk” dedi. “Şükürler olsun ki kimsenin canına bir şey olmadı” diyen Baydemir, “Gelin bu musibetten hayır çıkartalım. Keşke imkanlarımız olsaydı halkımıza saraylar yaptırabilseydik” dedi.

Baydemir, kalan 113 yapı için de mahalle sakinleri arasından 4 kişilik bir komisyon belirleyerek, pazartesi günü birlikte Valiliğe başvurup, ardından Ankara’da bulunan TOKİ Genel Merkezi’ne giderek, yeni konutların yapılması için baskı oluşturma talebinde bulunmayı önerdi. Baydemir, evleri yıkılan 4 aile için kira yardımında bulunacaklarını ve eşya değer tespiti yapılarak destekde bulunmak için çaba sarf edeceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2013, 14:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER