Diyarbakır İş Konseyi’nden 1 Eylül Mitingine Katılım Çağrısı

Diyarbakır’da biraya gelen Diyarbakır İş Konseyi üyeleri, 1 Eylül'de düzenlenecek barış mitingine katılım çağrısında bulundu.Aralarında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar...

Diyarbakır İş Konseyi’nden 1 Eylül Mitingine Katılım Çağrısı
Diyarbakır’da biraya gelen Diyarbakır İş Konseyi üyeleri, 1 Eylül'de düzenlenecek barış mitingine katılım çağrısında bulundu.

Aralarında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası gibi çok sayıda kuruluşun yer aldığı Diyarbakır İş Konseyi bir araya gelerek, 1 Eylül'de İstasyon Meydanı’nda düzenlenecek barış mitingine katılım çağrısında bulundu. DTSO Başkanı Ahmet Sayar, Ortadoğu’da yaşanan savaşlara dikkat çekerek, "Bildiğiniz gibi, dört bir yanımızda savaş var. Ortadoğu’da her gün onlarca insanın ölümüne yol açan acımasız savaşlar yürütülüyor. Kadın, çocuk demeden, masum insanların canına kast eden bir savaş gerçeğinin tanıklığını yapıyoruz. Hemen yanı başımızda, Rojava’daki insanlarımız açlık ve susuzluğun yanı sıra zalimlerin ölüm tehditleri altında yaşamakla karşı karşıya kalmışlardır. Türkiye tarafındaki sınır kapılarının kapalı olması Rojava halkına temel insani yardımların ulaşmasına engel teşkil etmektedir. Yetkililerin, hem ticaret kanallarının açık tutulması hem de temel insani yardımların yapılabilmesi için Rojava ile olan sınır kapılarını acil olarak açmalarını bekliyoruz" dedi.

"HÜKÜMET TOPLUMUN BEKLENTİSİNİ KARŞILAYACAK DÜZENLEMELER YAPMALI"

Çözüm süreci ile ilgili de konuşan Ahmet Sayar, hükümetin bu süreçte toplumun beklentilerine cevap verecek adımların atması gerektiğini söyledi. Türkiye’de iç barışın sağlanmasıyla Ortadoğu’ya da yaşanan sorunların çözümüne katkı sunacağını belirten Sayar, "Nevruz’dan beridir içinde bulunduğumuz ‘Kürt Sorununda Çözüm Süreci’nde belli mesafeler kat edilmiş, hükümetten adımların beklendiği bir aşamaya gelinmiştir. Böylesi bir dönemde, dört bir yanımızdaki kan ve savaş atmosferine rağmen Kürt sorununda çözüme yaklaştığımız bu günlerde, her zamankinden daha fazla sağduyuya ve barış çabasına ihtiyacımız vardır. Hükümeti, barış ve çözüm sürecinin ilerlemesi için, toplumun beklentisini karşılayacak yasal ve anayasal düzenlemeleri gerçekleştirerek adım atmaya çağırıyoruz. Bu kritik zamanlarda öncelikle kendi ülkemizdeki iç barışı sağlayarak Ortaoğu’da sürdürülen savaşların çözümüne de katkıda bulunacağımızın bilinciyle hareket etmeliyiz. Süreç, herkesin üzerine sorumluluklar yüklemektedir. Tüm halkımızı bu bilinçle 1 Eylül Dünya Barış Gününü kutlamak üzere, Diyarbakır’da hazırlıkları yapılan görkemli buluşmaya katılmaya çağırıyoruz. Barış içinde demokratik bir ülkede yaşama özlemiyle, barış gününüzü kutluyoruz" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2013, 15:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER