Önce Esrar Partisi, Sonra Hırsızlık

Diyarbakır’da ilginç yöntemlerle ev, iş yerleri ve araçları soyan hırsızlar sonunda bunu da yaptı, "Önce esrar partisi, sonra soygun" yapıldı

Önce Esrar Partisi, Sonra Hırsızlık
Şehitlik semtindeki bir berber dükkanına gece giren hırsızlar, geceyi esrar partisi ile geçirirken,sabaha doğru iş yerindeki değerli eşyaları alarak kayıplara karıştı.

Diyarbakır’da akıl almaz yöntemlerle soygun yapan ve vatandaşlara hayatı zehir eden hırsızlar,çoğu zaman rahat davranışlarıyla da artık bu iş için korku yaşamadıklarını ortaya koyuyor. Yasaların bu yönde caydırıcı olmamasını da fırsat bilen hırsızlar özellikle bazı semtlerde rahatlıkla soygun yaparak adeta esnafın ve vatandaşların rüyalarını kaçırtıyor. Vatandaşlar,emniyetin aldığı önlemlerin yetersiz olduğunu ifade ederken,yakalanan hırsızların yargı birimleri tarafından caydırıcı cezalar verilmeden hafifletici nedenlerle serbest bırakılmasına tepkili.

ESRAR PARTİSİ DÜZENLEYİP, SABAHA KADAR UYUDULAR

‘Bu ne rahatlık?’ dedirten son hırsızlık yöntemi merkez Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik semtinde meydana geldi. Gece karanlığından yararlanarak darabasını ve kilidini kırdığı berber dükkanına giren hırsızlar, olayın fark edilmediğini anlayınca darabayı ve kapıyı içeriden kapatarak esrar partisi düzenledi. Daha sonra koltukları bir araya getirerek kendilerine yatak oluşturan hırsızlar, sabahın ilk ışıklarıyla dükkanda bulunan değerli eşyaları alarak kayıplara karıştı. İş yerinden 3 LCD Tv’nin yanı sıra kuaförlük hizmetlerinde kullanılan çok sayıda değerli eşyaların çalındığı belirlendi.

KAÇARKEN AYAKKABILARINI UNUTTULAR

Olay, iş yeri sahibi Mehmet Okur’un sabah iş yerine gelmesiyle ortaya çıktı. İş yerinin soyulduğunu anlayan Okur, polise haber verdi. Olay yerine gelen polis,akıllara durgunluk veren hırsızlıkla ilgili delil toplamaya çalıştı. Hırsızların yakalanmamak için panik yaptığı ve bu nedenle ayakkabılarını iş yerinde unuttukları belirlendi. Polis, ayakkabı üzerinden yaptığı inceleme ile kaçan hırsızları ve hem güldüren hem de düşündüren hırsızlık olayını çözmeye çalışıyor.

HIRSIZLAR CİRİT ATIYOR AMA MOBESA YOK

Bu arada Şehitlik semtinde vatandaşların çilesi haline gelen hırsızlık olaylarının önlenmemesinde ve çözülmemesinde,çevreyi gözetleyecek mobesa kamerası olmayışının da önemli rol oynadığı bildirildi. Çevrede bulunan esnaflar ve vatandaşlar, hemen her gece araçların camları kırılarak hırsızlık yapıldığını, iş yeri ve evlere girildiğini ve bu olayların emniyet binasının çok yakınında yaşanmasına rağmen mobesa kameraları olmamasının önemli bir eksiklik olduğunu ifade ettiler.

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2013, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER