Restorasyon Neden Durdu?

Diyarbakır’ın tarihi yapılarından Dört Ayaklı Minare’nin restorasyon inşaatının durması tepki çekiyor. İnşaat iskelesi ise çevredeki vatandaşlar için tehlike saçarken, turistler gelmediği için de esnaf mağdur oluyor. İnşaat çalışmalarının proje hatalarından dolayı durdurulduğu iddia ediliyor.

Restorasyon Neden Durdu?
Merkez Sur ilçesinde bulunan Şeyh Mutahhar Camisi’ne ait tarihi Dört Ayaklı Minare’de inşaat çalışmalarının durması çevrede bulunan vatandaşlar için tehlike saçıyor. Tarihi yapının restorasyonu için başlatılan çalışmaların durmasından sonra kaldırılmayan inşaat iskelesi yoldan geçen vatandaşlar için risk oluşturuyor.

"Kalkınma Bakanlığı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı" kapsamında Diyarbakır Valiliği tarafından restorasyonuna başlanılan tarihi dört ayaklı minaredeki çalışmalara ara verilmesi çevre esnafını da mağdur ediyor.

ÇEVREDEKİ ESNAFLAR HEM MAĞDUR HEM TEPKİLİ

Kurulan iskelenin yoldan geçenler için tehlike arz ettiğini belirten esnaflar , gelen turistlerin de inşaattan dolayı tarihi minareyi ziyarete gelemediğini ,bu durumun da esnafa zarar verdiğini söylediler.

Yaklaşık 2 ay önce çalışmaların başladığını ve projeden kaynaklı bir hatadan dolayı çalışmanın durduğunu ifade eden çevre esnafından Erkan Kobu, "Kurulan iskeleden dolayı burada tedirginiz. Çünkü çocuklar iskeleye çıkmaya çalışıyor. Geçenlerde bir çocuk iskeleye çıkmaya çalışırken düşüp yaralandı. Buradan geçmeye çalışan bir aracın camı kırıldı. Yetkililerden bu iskeleyi biran önce kaldırmasını istiyoruz." dedi.

‘TURİSTLER GELMEYİNCE MAĞDUR OLUYORUZ’

Minare etrafına kurulan iskelenin büyük bir problem oluşturduğunu söyleyen esnaf Erkan Çaycıoğlu ise, "Bu zamanda bu iskelenin burada bulunmaması gerekiyor. Çünkü yaz sezonu olduğu için buraya yerli ve yabancı turistler geliyor. Yoğunluk yaşanıyor. Dört ayaklı minareyi görmeye gelen turistler, inşaat halinde olduğunu görünce geri dönüyorlar ve bundan esnafımız zarar görüyor. Burada esnafımızın bir mağduriyeti söz konusudur" ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2013, 13:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER