Atatürk’ün Diyarbakır’a Gelişinin 76. Yıldönümü Kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Diyarbakır’a gelişinin 76. yılı törenle kutlandı. Tren garında düzenlenen etkinliğe, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep, Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Albay...

Atatürk’ün Diyarbakır’a Gelişinin 76. Yıldönümü Kutlandı
Mustafa Kemal Atatürk’ün Diyarbakır’a gelişinin 76. yılı törenle kutlandı. Tren garında düzenlenen etkinliğe, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep, Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Albay Hilmi Atabey, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, gaziler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program temsili Atatürk’ü taşıyan trenin gara gelişiyle başladı. Karşılama töreninin ardından öğrencilerden oluşan folklor grubu, oyunlarını sergiledi. Folklor oyunlarının ardından öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şiir ve kompozisyonlarını okudu. Daha sonra konuşan Diyarbakır Valisi Kıraç, “Milletimizin gönlünde ölümsüzleşen cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Diyarbakır’ımıza gelişinin 76. yıldönümünde, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

ASKERLER İKİNCİ KEZ YÜRÜMEDİ

Tren garındaki programın ardından protokol üyeleri Anıt Park’a geçti. Geçen yıllarda yapılan asker yürüyüşü, geçen yılın ardından bu yıl yapılmadı. Anıt Park’ta Atatürk anıtı önünde düzenlenen anma programına Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden hiçbir yetkili katılmadı. Buradaki tören, Vali Kıraç ve 7. Kolordu Komutanı Recep’in Atatürk anıtına çelenk bırakması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2013, 14:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER