Bismil ve Ergani Başbakan Erdoğan'ı Bekliyor

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır programı kapsamında 17 Kasım'da Bismil ve Ergani ilçelerini de ziyaret edecek. İlçelerde Başbakan Erdoğan'ın gelişiyle ilgili hazırlıklar son aşamaya geldi.

Bismil ve Ergani Başbakan Erdoğan'ı Bekliyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır programı kapsamında ziyaret edeceği Bismil ve Ergani ilçelerinde hazırlıklar son aşamaya geldi.

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır programı kapsamında 17 Kasım'da Bismil ve Ergani ilçelerini de ziyaret edecek. İlçelerde Başbakan Erdoğan'ın gelişiyle ilgili hazırlıklar son aşamaya geldi.

Ergani ilçesinde Erdoğan, bazı tesislerin açılışını yapacak ve İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek mitingte halka hitap edecek. İlçedeki ticaret ve esnaf odaları ilçenin ekonomik sorunlarıyla ilgili Başbakan'a rapor verecek.

Ergani Ziraat Odası ve Ergani Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı İzzet Güzel, hükümetin tarım politikaları sayesinde çiftçinin hak ettiği yere geldiğini söyledi. Güzel, "Görev yaptığım süre zarfında hiçbir hükümet tarafından tarım anlamında bu kadar olumlu gelişmeler kaydettiğine şahit olmadım" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Turgut Özal'dan sonra ilçeye gelen ikinci başbakan olacağını bu nedenle ziyareti anlamlı bulduklarını belirten Güzel, şöyle konuştu:

"Bu ziyaret hükümetin Ergani'ye verdiği desteğin bir göstergesidir. Ziyaretlerinden dolayı Sayın Başbakanımıza teşekkür ediyoruz. Ergani barajının yapılmasıyla ilçemiz tarımda altın çağını yaşayacaktır. Daha önce de raporlar sunduk. Sayın Başbakanımız bu raporlarımızı dikkate alarak esnaf ve çiftçilerimizin sorunlarına çözüm buldu. Esnafa verilen kredi limitleri, ilçemizde 5 bin liradan 80 bin liraya çıkarıldı. Birçok esnafımız aldığı kredilerin faizini ödeyemiyordu. Şimdi faizlerin yüzde 59'dan yüzde 5'e çekilmesiyle sıkıntı yaşamaz oldu. Bölgede sulama kanallarının yapılmasının meyvesini almaya başladık. Bazı köylerimizde ürünlerimiz ikinci kez alınmaya başlandı. Hükümetimizin çiftçi ve esnafımıza gösterdiği kolaylıklardan dolayı Başbakan Erdoğan'a teşekkür ediyorum."

Vatandaşlardan Mahmut Kan da Başbakan Erdoğan'ın 17 Kasım'da Ergani'ye gelecek olmasının heyecanını yaşadığını, Mesud Barzani ve Şivan Perver'in, Kürtlerin bugüne kadarki mücadelesinde önemli katkılarda bulunduklarını söyledi.

"Gelişlerinden heyecanlanmamak mümkün değil. Bu kadar önemli insanların Diyarbakır'a gelecek olması ticari yoğunluğa yol açacak. Bu durum esnaf için de iyi olacak. Yasakların ülkeye fayda getirmediği aksine zarar verdiği bir gerçek. Bunu herkes gördü. Yasaklar tamamıyla kaldırılmalı. Bu yöndeki adımları destekliyoruz. Şivan Perver gibi bir ozanın yasaklı olması ülkenin ayıbıydı" diyen Kan, gelişmelerden mutluluk duyduğunu belirtti.

Çiftçilik yapan Bekir Aslan ise Başbakan Erdoğan'ın güzel projelerle Ergani'ye geleceğini düşündüğünü anlatarak, Başbakan Erdoğan'ın Mesut Barzani ile görüşmesinin barış sürecini olumlu yönde etkileceğini dile getirdi.

Eğitim-Sen Ergani Şube Başkanı Serdar Kaya, Erdoğan'ın ziyaretinde son dönemlerde gelişen barış sürecinin kalıcılaşması ve bahar havasının daimi olması için pozitif ve somut açıklamalar yapmasını beklediğini kaydetti.

Barışın kalıcı olması için kurumsal ve hukuki altyapının oluşturulması gerektiğini belirten Kaya, "Bazı demokratik taleplerin karşılanması noktasında ciddi beklentiler var. Özellikle anadilde eğitimin tüm kamu okullarında herkese ücretsiz verilebilecek şekilde serbest kılınmasını bekliyoruz. Yine seçim barajının kaldırılması, yerel yönetimler özerklik şartının kabul edilmesi önemli taleplerdir. Umarız bu ziyaret birbirini karalama ve suçlama yerine kalıcı barışa katkı sunacak pozitif bir atmosferde gerçekleşir" diye konuştu.

Bismil ilçesinde de vatandaşlar Başbakan Erdoğan'ın ziyaretini heyecanla bekliyor. AK Parti Bismil İlçe Başkanı Zeki Kartal, parti üyelerinin gruplara ayrıldığını ve bu üyelerin köylere ve mahallelere giderek halkı Başbakanın yapacağı Bismil ziyaretine davet ettiğini söyledi.

Halkın heyecanla Başbakanı beklediğini ifade eden Kartal, ziyaretin çok anlamlı olduğunu dile getirdi.

Vatandaşlardan Salih Ayaz da büyük bir sevinçle Başbakan Erdoğan'ı beklediklerini, ilçeleri açısından ziyaretin çok olumlu olacağını anlattı.

Veysi Altuğ ise "Sayın Başbakanımızın ilçemize gelişini memnuniyetle karşılıyoruz. Sadece kendisi değil daha fazla vekili ve bakanı sıkla ilçemize ziyaretlerde bulunup, halkın sorunlarıyla ilgilenmelerini ve ilçedeki sosyal refahı yükseltmelerini diliyoruz" dedi.
Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2013, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER