Kaymakam Yılmaz, İhtiyaç Sahiplerine Yemek Dağıttı

Diyarbakır'ın Ergani İlçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz, kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek dağıttı.Ergani Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca hazırlanan yoksul vatandaşlara yönelik günlük sıcak...

Kaymakam Yılmaz, İhtiyaç Sahiplerine Yemek Dağıttı
Diyarbakır'ın Ergani İlçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz, kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek dağıttı.

Ergani Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca hazırlanan yoksul vatandaşlara yönelik günlük sıcak yemek projesi çerçevesinde Kaymakam Erdinç Yılmaz, Vakıf Müdürü Fırat Çelebi ile birlikte kapı kapı dolaşarak yoksul vatandaşlara yemek dağıtımı yaptı. Vatandaşların yoğun ilgisi ve sevgisiyle karşılanan Kaymakam Yılmaz, ilçe merkezinde yaşlı, engelli ve kimsesiz vatandaşlara günlük 1 öğün sıcak yemek yardımında bulunulduğunu, uygulanan proje sayesinde devletin şefkat elinin yoksul vatandaşlara uzatıldığını söyledi.

VATANDAŞ UYGULAMADAN MEMNUN

Ergani Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca, tespit edilen yardıma muhtaç, yaşlı, özürlü ve mutfağı yemek yapma konusunda yeterlilik taşımayan 228 aileye toplam 600 kişilik bir öğün günlük sıcak yemek servisi yapılıyor. Uygulanan proje kapsamında yürütülen çalışmalara katılan İlçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Vakıf Müdürü Fırat Çelebi ile birlikte Şirinevler Mahallesi'nde önceden belirlenen adreslere yemek dağıtımı yaptı. Hatun Çetin’in evine konuk olan Kaymakam Yılmaz, vatandaşlara günlük sıcak yemek dağıtımı konusundaki görüşlerini sordu. Uygulanan günlük sıcak yemek dağıtımı hakkındaki memnuniyetini dile getiren Çetin, Kaymakam Yılmaz’a teşekkür etti.

"PROJE MALİYETİ 460 BİN LİRA"

Günlük 228 aileye toplam 600 kişilik bir öğün sıcak yemek servisi projesinin maliyetinin 460 bin TL olduğunu vurgulayan Kaymakam Yılmaz, "Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını doğru tespit edip ihtiyaç sahiplerine yardımların zamanında ve eksiksiz ulaşmasını sağlamak bizim için çok önemli. Bu anlamda sıcak yemek dağıtımı yapılan evleri gezerek uygulamayı yerinde gördük. Vatandaşlarımızın evlerine sıcak yemek girmesinden dolayı çok mutlu olduklarını gördüm. Vatandaşlarımızın projemizden memnuniyeti bizleri de memnun etmiştir. Bizim amacımız vatandaşlarımıza mutlu edebilecek nitelikte hizmet etmek, onlara devletimizin şefkat elini uzatmaktır" dedi.

Bu yıl içerisinde 59 bin 581 vatandaşa aktarılan yardımlar hakkında değerlendirmelerde bulunan SYDV Müdürü Fırat Çelebi, günlük 228 aileye toplam 600 kişilik bir öğün sıcak yemek servisi projesine 460 bin lira, 7 bin 29 kişiye şartlı eğitim yardımı kapsamında 3 milyon 789 bin lira, 6 bin 349 kişiye şartlı sağlık yardımı kapsamında 2 milyon 136 bin lira, 77 kişiye şartlı gebelik yardımı kapsamında 90 bin 120 lira, bin 444 kişiye engelli aylığı kapsamında 3 milyon 756 bin lira, 341 engelli yakınına 866 bin lira, bin 511 kişiye yaşlı aylığı kapsamında 1 milyon 719 bin lira, 41 kişiye muhtaç asker yardımı kapsamında 37 bin lira ve eşi vefat etmiş kadınlara yönelik uygulanan yardım programı çerçevesinde bin 25 kişiye 1 milyon 934 bin lira nakdi yardım yapıldığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2013, 16:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER