Silvan'da Gerginlik

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bir grup, Diyarbakır Caddesi üzerinde yolu trafiğe kapatıp kimlik kontrolü yaptı. Güvenlik güçlerinin olaya müdahale etmesiyle gerginlik çıktı. Grup güvenlik güçlerine çok sayıda havai fişek ve molotof...

Silvan'da Gerginlik
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bir grup, Diyarbakır Caddesi üzerinde yolu trafiğe kapatıp kimlik kontrolü yaptı. Güvenlik güçlerinin olaya müdahale etmesiyle gerginlik çıktı. Grup güvenlik güçlerine çok sayıda havai fişek ve molotof kokteyli ile saldırırken, polis tazyikli su ve biber gazı kullanarak kalabalığı dağıttı.

Kendilerine YDG-H ismini veren bir grup, önce karayolunu trafiğe kapatarak seyir halindeki araçları durdurup kimlik kontrolünü yaptı. Göstericiler ile polis arasında başlayan gerginlik ara sokaklarda devam etti. Yüzleri puşi ile kapalı olan göstericiler TOMA ve akrep olarak tabir edilen zırhlı araçlara molotof kokteyli atarken, polis göstericilere tazyikli su ile biber gazıyla karşılık verdi.

Olay, gece geç saatlere kadar devam ederken, olaya karıştıkları belirlenen 5 kişi gözaltına alındı.

Eylemin, 2009 yılında Bingöl kırsalında güvenlik güçleriyle girdiği silahlı çatışmada öldürülen PKK'lı Çervan Partizan kod adlı Şerafat Arşimet'in ölüm yıldönümü nedeniyle yapıldığı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2013, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER