Tatlıcılarda Ramazan Bereketi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Ramazan ayının gelmesi ile birlikte tatlı satışlarında hızlı bir artış yaşandı. Tatlı üreticileri, yoğun ilgi karşısında tatlı üretimini yetiştiremediklerini dile getirdi.Ramazan ayının gelmesiyle...

Tatlıcılarda Ramazan Bereketi
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Ramazan ayının gelmesi ile birlikte tatlı satışlarında hızlı bir artış yaşandı. Tatlı üreticileri, yoğun ilgi karşısında tatlı üretimini yetiştiremediklerini dile getirdi.

Ramazan ayının gelmesiyle tatlı satışında rekor bir artışın yaşandığı Silvan ilçesinde tatlıcılar ilgiden memnun. Yaz aylarında tatlı satışlarının çok düştüğünü belirten tatlı satıcıları, Ramazan'ın bereketi ile birlikte geldiğini ifade ettiler. Tatlı ustası Şehmuz Bozkurt, tatlı satışlarının özellikle yaz sıcağında çok düştüğünü ama Ramazan'ın yaz mevsimine denk gelmesi nedeni ile bu durumun tam tersinin yaşandığını belirtti. Bozkurt, "Geçen yıllarda yaz aylarında ortalama 10 kilo civarında tatlı satardık. Yaz aylarında tatlı satışlarımız normalde düşerken, bu yıl yaz sıcaklığına rağmen Ramazan'ın bereketiyle satışlarımız katlandı. Günlük yaklaşık 80-90 kilo tatlı satıyoruz. Bazen müşterilere tatlı yetiştiremiyoruz. Sıcaklar ve oruç bizi de etkiliyor. Bu nedenle sınırlı üretim yapıyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2013, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER