Ak Parti Eğil Danışma Meclisi Toplantısı Düzenlendi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Eğil İlçe Danışma Meclisi Toplantısı düzenlendi.Eğil ilçesinde düzenlenen toplantıya, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mine Lök Beyaz ve Cuma İçten, Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç...

Ak Parti Eğil Danışma Meclisi Toplantısı Düzenlendi
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Eğil İlçe Danışma Meclisi Toplantısı düzenlendi.

Eğil ilçesinde düzenlenen toplantıya, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mine Lök Beyaz ve Cuma İçten, Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç ve çok sayıda partili katıldı. Danışma Meclisi toplantısında söz alan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, çözüm sürecinde geri dönüşün olmadığını söyledi. Beyaz, “Eğil’de yatan peygamberler sahabeler yüzü suyu hürmetine biz bu işi başaracağız. Hep birlikte ve dualarla başaracağız biz bu işi. Artık bunun geri dönüşü yok. Ne kadar uğraşsalar, ne kadar oyunlar yapsalar, biz bu yoldan dönmeyeceğiz” dedi.

Beyaz'ın konuşmasının ardında söz alan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti'yi kurarken Kürt sorununu çözeceğini hedeflediğini hatırlatarak, bugün bunun gerçekleştirdiklerini söyledi. Altaç, “Şu anda süreci biz yönetiyoruz diyen insanlar, bu güne kadar yüzlerce kez tek taraflı ateşkesler gibi 50 tane adım attılar. Karşılığı olmadı, karşılık bulamadılar. Recep Tayyip Erdoğan ve kadrosu iktidara gelmeden önce 2001 yılında daha partiyi kurarken, bu sorunun teşhisini koymuş ve bu anlamda yapacakları çalışmaları tüzüğe yerleştirmişlerdir. Adına ne derseniz deyin, ister Kürt sorunu, ister terör sorunu deyin. Ne derseniz deyin bu insan hakları, demokrasi ve özgürlükler sorunudur. AK Parti parti programında bu sorunu çözeceğiz belirtilmişti. Bugün ise bu sorun çözülüyor" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2013, 14:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER