Ak Parti'li İçten: “neden Karakolları Basıyorsunuz“

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, partisinin Eğil İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda BDP’yi eleştirdi. İçten, "Eğer sen bu işin çözülmesinden yanaysan Lice’de neden karakol bastırıyorsun" dedi.AK Parti Diyarbakır Eğil...

Ak Parti'li İçten: “neden Karakolları Basıyorsunuz“
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, partisinin Eğil İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda BDP’yi eleştirdi. İçten, "Eğer sen bu işin çözülmesinden yanaysan Lice’de neden karakol bastırıyorsun" dedi.

AK Parti Diyarbakır Eğil İlçe Danışma Meclisi Toplantısı, AK Parti Milletvekilleri Cuma İçten, Mine Lök Beyaz, İl Başkanı Aydın Altaç ve çok sayıda partililerin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda konuşan AK Parti'li İçten, çözüm sürecine değinerek, son dönemlerde BDP'nin yaptığı eylemlere tepki gösterdi. Bölgede 30 yıl boyunca akan kanın durma noktasına geldiğini aktaran İçten, birilerinin 7 aydır bu kanın durmasından şikayetçi olduklarını kaydetti. İçten, "Şimdi akan bir kan durma noktasına geldi ve 7 aydır hiçbir çocuğumuzun cenazesi ne Ankara’ya, ne Balıkesir’e, ne Diyarbakır’a, ne Mardin’e gelmiyor. Ama bütün bu yaşananlara rağmen birileri bu işin olmasını istemiyor. Eğer sen bu işin çözülmesinden yanaysan Lice’de neden karakol bastırıyorsun. Sen bu işin çözülmesinden yanaysan uyuşturucu ile mücadele veriyoruz. Çocuklarımızı zehirleyenlere savaş açtık. Sen neden benim uyuşturucu ile mücadele vermemi istemiyorsun. Biz karakolları modernize etmek istiyoruz. Yaşanabilir bir hale getirmek istiyoruz. Karakolları güçlendiriyoruz ki uyuşturucu ile mücadelemiz devam etsin. Ama sen diyorsun ki, 'hayır bütün karakolları kapat'. Niye ben karakolları kapatayım. Bunu yaparak uyuşturucu baronlarının ekmeğine yağ sürerim. Niye bunların lehine konuşuyorsun. Niye sen hala yol kestiriyorsun, Şırnak’ta, Lice’de orada burada gösteriler yapıyorsun. Neden bütün bu yaşanan güzel gelişmelere rağmen yine halkı sokaklara döküyorsun. Benim halkımı devleti ile polisi ile neden karşı karşıya getiriyorsun. Artık yetmez mi? Artık yeter, edi bese. Biz yeter diyoruz. Sende yeter diyeceksin” ifadelerini kullandı.

Çözüm süreci aşamasında bir pazarlık içerisinde olmadıklarını dile getiren İçten, bugüne kadar özgürlüklerin önündeki engelleri kaldırdıklarını, bundan sonra da bunu yapmaya devam edeceklerini söyledi. Kimsenin kendilerinden adım atılmasını beklememeleri gerektiğini aktaran İçten, “İşte biz tüm bu güzel şeyleri yaparken birileri bu süreci baltalamak istiyor. Şimdi kalkmış birileri diyor ki ‘Hükümet adım at’. Eğer biz oturup onlarla bir pazarlığın içine girmiş olsak, onlar kalkıp bizden adım atmamızı isteyebilirdi. Ama biz bir pazarlık içerisinde değiliz. AK Parti’yi kurduğumuz günden bugüne kadar bu devrimleri biz yapmışsak, hala da yapılması gerekenler varsa biz bunları yine yapmaya devam edeceğiz. İster dağda PKK olsun, ister olmasın özgürlüklerin önünde bir engel varsa biz bu engelleri kaldırmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2013, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER