Ak Parti Ergani Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Ergani İlçe Başkanlığı 6. Danışma Meclisi Toplantısı, Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten ve İl Başkanı Aydın Altaç’ın katılımıyla gerçekleştirildi.Ergani AK Parti İlçe Başkanlığı binasında gerçekleştirilen toplantıda...

Ak Parti Ergani Danışma Meclisi Toplantısı
AK Parti Ergani İlçe Başkanlığı 6. Danışma Meclisi Toplantısı, Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten ve İl Başkanı Aydın Altaç’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Ergani AK Parti İlçe Başkanlığı binasında gerçekleştirilen toplantıda yerel seçimlerle ilgili hedefler belirlendi. AK Parti’nin Ergani’de çok büyük şansı olduğunu ifade eden İl Başkanı Altaç, çözüm süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Altaç, “Çözüm sürecinde Diyarbakır’da birileri hükümet adım at şeklinde yazılar asıyor bir yerlere. Hükümetimiz, atılacak adımları 10 yıl önce atmıştır. Bugün birileri çıkıp bize adım at diyorsa haksızlık yapıyordur. Yıllardır bu adımlar atılırken, bölgede siyaset yapmaya korkanlar şimdi, süreci sahiplenmeye çalışıyorlar. Bu çok büyük bir haksızlıktır” dedi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten ise, Türkiye'de Kürtler ve Türklerin bir kavga içerisinde olmadığına vurgu yaparak şunları söyledi:

“30 yıldır bu memlekette kardeş kanı dökülüyor. İnsanlarımız bir birini vuruyor. Her iki taraf da bu ülkenin evladıdır. İlk kez Sayın Başbakanımız bu çözüm sürecini başlatmıştır. Biz bu soruna barış süreci demiyoruz, çözüm süreci diyoruz. Ben bir Kürt olarak hiçbir Türk ile kavga etmedim. Söz konusu sorunla ilgili yapılması gerekenler 10 yıl önce yapıldı. Şimdi bu ülkede çocuklarımızı derin güçlerin etkisiyle kandıranlarla mücadele ediyoruz. Bu ülkede hiçbir zaman Kürtlerin ile Türklerin bir kavgası olmamıştır. Referandumda 26 maddeyi geçirdiğimizde bana göre Kürt sorunu çözülmüştür.”

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2013, 20:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER