AY: Ak Parti, 'Bizden Olmayan Şeytandır' Anlayışıyla Hareket Ediyor"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan adayı Ahmet Ay, AK Parti’nin ‘Bizden olmayan şeytandır ’ mantığı ile siyasi açıdan kendileri gibi düşünmeyenlere karşı düşmanca tutum aldığını söyledi.

AY: Ak Parti, 'Bizden Olmayan Şeytandır' Anlayışıyla Hareket Ediyor
 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan adayı Ahmet Ay, AK Parti’nin ‘Bizden olmayan şeytandır ’ mantığı ile siyasi açıdan kendileri gibi düşünmeyenlere karşı düşmanca tutum aldığını söyledi. Ay, “Içişleri Bakanı Efkan Ala'nın Erzurum’da açlıktan yakınan vatandaşa, 'Şeytan taşlamakla uğraşıyoruz' sözü, AKP politikasının geldiği son noktayı açıkça göstermektedir." dedi. 
Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan CHP Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan adayı Ahmet Ay, gündeme ilişkin soruları cevapladı. Başbakan'ın Hizmet hareketine yaptığı hakaretleri tasvip etmediklerini vurgulayan Ay, "Bizim kültürümüzde Müslümanlara hakaretin yeri yoktur. Müslümanlara haşhaşi denir mi? Başbakan, partisindeki gençlere böyle mi örnek olacak?" diye sordu.

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan sonra yargı ve emniyet teşkilatında yaşanan görevden almaları doğru bulmadığını anlatan Ahmet Ay, tasfiyelerin ülke çapındaki gerginliği artırdığını söyledi. Ay, yaşanan hadiselerin çatışma ortamına zemin hazırladığına dikkat çekti. 

CHP’li Ahmet Ay, Içişleri Bakanı Efkan Ala'nın Erzurum’da açlıktan yakınan vatandaşa, 'Şeytan taşlamakla uğraşıyoruz' sözünü eleştirdi. Ay, şöyle konuştu: "AKP hükümetinin uyguladığı dayatmacı politikalar nedeni ile ülkenin içinde bulunduğu durum ortadır. Içişleri Bakanı Ala'nın geçim sıkıntısından dert yanan vatandaşa ‘Ankara’da şeytan taşladıkları' yönündeki talihsiz cevabı AKP politikasının geldiği son noktayı açıkça göstermektedir. ‘Bizden olmayan şeytandır’ mantığı ile siyasi açıdan kendileri gibi düşünmeyenlere karşı düşmanca tutum alıyor."

Yerel seçimlerde iddialı olduklarını belirten CHP Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan adayı Ahmet Ay, hazırladıkları projeleri bir hafta sonra kamuoyuna açıklayacaklarını belirtti. CHP'nin belediyecilik anlayışını Diyarbakır'a getirmek istediklerini kaydeden Ay, hedeflerini şöyle özetledi: "Belediyecilik anlayışımız halka hizmet temellidir. Kentimizi Avrupa standartlarında, yaşanabilecek bir şehir haline getirmek öncelikli hedefimiz olacaktır."

BDP'nin yerel hizmetler konusunda zayıf olduğunu savunan Ahmet Ay, Diyarbakır’ın ciddi bir altyapı sorunu olduğunu dile getirdi. Ay, “Artan nüfusa karşı verilen hizmet yetersiz kalmaktadır. Bu yıl kış ayları biraz şiddetli geçince altyapı eksikleri gün yüzüne çıktı. Ne yazık ki mevcut belediyemizin yetersizliği nedeni ile halkımız mağdur duruma düştü. Insanlar evlerinden çıkamaz hale geldi." şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2014, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER